Hajléktalanból milliomos: egy hihetetlen történet

Pénzcentrum2009. október 3. 10:02

Stuart Sharp néhány éve még hajléktalanként tengette életét, hatalmas elszántsága -és tehetsége- azonban a valódi gazdagságig repítette.

A most 67 éves Stuart Sharp évekig élt boldog házasságban. Feleségével -gyermekkori szerelmével- 21 évesen házasodtak össze, egy lányuk született. Második gyermekük születése azonban tragédiával végződött: a kisfiú a kórházban meghalt, Stuart felesége pedig súlyosan megbetegedett.

A férfi -aki csaposként dolgozott- az alkoholba menekült problémái elől, gyakran egy üveg whiskyt is megivott egy este alatt. Hiába fogadtak örökbe egy kisbabát, házasságuk is menthetetlennek bizonyult. A pár elvált, és Stuart az utcán kötött ki: évekig élt a hajléktalanok keserű kenyerén.


Így élnek az igazán gazdagok:Határtalan luxus: íme a milliárdos csodalakása + képek

Álmait azonban sohasem adta fel. Mint egy brit lapnak elmondta, gyermekének temetésén érezte először, hogy zenében kell elmondania bánatát. A dallamok végig ott voltak a fejében, de mivel egyáltalán nem volt zenei képzettsége, nem tudta lekottázni, lejátszani azokat. Vásárolt egy ócska gitárt, és teljesen autodidakta módon megtanult néhány akkordot.


Egy nap a BBC egyik stúdiója előtt vert tanyát, amikor a sors összehozta egy ismert jazz-zenésszel Anthony Wade-del, aki megadta neki a kezdőlökést ötletei megvalósításához. A neves művészek biztatása erőt adott Stuartnak ahhoz, hogy talpraálljon: a zeneírás mellett sikeres ingatlanvállalkozó lett, aki manapság már több millió fontos vagyonnal rendelkezik.

Sharp "Angeli Symphony" című 40 perces zeneművét nemrégiben a Londoni Filharmonikusok adták elő. Ma már saját stúdiója is van, ahol kedvére alkothat: 30 darabja vár arra, hogy bemutassák, és hamarosan elkészül egy dokumentumfilm, amely az életét mutatja be. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Alan Wilson, a zenekar karmestere áradozott a műről. Szerinte kész csoda, hogy egy zeneileg képzetlen szerző ilyen művet tudjon komponálni.

További hasznos és érdekes hírek címlapunkon! Kattints!

Címkék: