Ontják a lapostévéket a győri gyárban

Pénzcentrum2009. október 2. 08:32

A fokozódó megrendelések hatására visszatér a kétműszakos termelésre és körülbelül 100 fővel növeli a foglalkoztatottak számát a különböző elektronikai termékek, köztük saját márkás televíziók gyártásával foglalkozó osztrák Robust Plastics GmbH magyar cége - írja Napi Gazdaság.

Weisz Szilvia, a győri székhelyű Robust Electronics Hungary Kft. gazdasági vezetője elmondta, hogy ezzel párhuzamosan egy több mint 30 millió forintos fejlesztési program megvalósításáról is döntés született a bécsi székhelyű anyavállalatnál. Ennek keretében további technikai és technológiai beruházásokat hajtanak végre a kizárólag exportra termelő cégnél.

Az ügyvezető szerint az elmúlt hónapokban sokat javult a helyzet azt követően, hogy már tavaly nyár végén elkezdett visszaesni a rendelésállomány, majd elvesztették egyik legnagyobb vevőjüket. Októberben közel a dolgozók felét, közel 100 embert el kellett küldeni, de tavasszal egy új, meghatározó üzleti partnerre sikerült szert tenni, így mától a győri üzemben elkezdődött a Full HD televíziók gyártása.

A Robust egy 1,5 millió eurós beruházást követően 3 évvel ezelőtt telepítette magyar cégéhez a set top boxok, valamint a Minerva márkájú LCD-televíziók gyártását. A döntően a luxuskategóriába tartozó készülékeket kizárólag nyugat-európai szakboltokban forgalmazzák.

A kft. a közelmúltban még optimális esetben is mintegy 30 %-os termeléscsökkenéssel kalkulált, hiszen az első negyedév katasztrofális volt. Ma viszont úgy tűnik, elérhető a tavalyi 18 millió eurós nettó árbevétel, a mostani reményeket a várható karácsonyi keresletnövekedés is táplálja.

Címkék: