Lidl: így lopnak milliókat a boltosok + képek

Pénzcentrum2009. szeptember 28. 10:09

Egy Lidl-üzletvezetőt azzal vádolnak, hogy 112 ezer fontot, azaz 32,8 millió forintot lopott el saját boltjából. A hölgy gyakorlatilag az egész pénzt eljátszotta.

Larisa Baxter-t, az egyik Aberdeen-i Lidl korábbi üzletvezetőjét azzal gyanúsítják, hogy 112 ezer fontot (32,8 millió forint) lopott el munkahelyéről. A nő tavaly ősszel 14 hét alatt gyűjtötte össze a hatalmas pénzösszeget, hetente átlagosan 8 ezer fonttal csapolva meg az üzlet kasszáját. A lopásra a decemberi leltározásnál derült fény.


Fotó: eveningexpress.co.uk


Sokkoló videó: mit művelnek az eladók zárás után

A nyomozás megállapította, hogy az üzletvezető lopta el a hatalmas összeget. Az orosz származású nő beismerte a sorozatos bűncselekményt, mint mondta, játékszenvedélyének kielégítéséhez volt szüksége a 112 ezer fontra. Gyakorlatilag az egész összeget eljátszotta a környékbeli kaszinókban. Azzal védekezik, hogy nem kapott orvosi segítséget szenvedélybetegségének gyógyításához.

Az Evening Express című napilap információi szerint a bírósági tárgyalás jelenleg is folyamatban van, az ítéletet későbbre halasztották. A Lidl szóvivője úgy fogalmazott: "Minden egyes bolti lopásnak meg lesz a következménye, ez vonatkozik a bolti tolvajokra és a dolgozók által elkövetett bűncselekményekre egyaránt."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címkék: