Nyugdíjba vonul a világ legbefolyásosabb asszonyának jobbkeze

Pénzcentrum2009. szeptember 21. 15:02

A világ egyik legbefolyásosabb női cégvezetőjének, a Pepsi Co. vezérigazgatójának helyettese, Michael D. White úgy döntött, közel 20 évnyi munkaviszony után, 57 évesen nyugdíjba vonul év végén.

A Pepsi vezérigazgatója, és egyben elnöke, Indra Nooyi a legközelebbi partnereként tekintett helyettesére, Mr. White-ra, aki az elmúlt évek legfontosabb fejlesztésiben nagy szerepet játszott, többek között az idei két akvizícióban is, amelyben a Pepsi felvásárolta a Pepsi Bottling Groupot, valamint a PepsiAmericast.

A vezérhelyettes a Wall Street Journalnak elmondta, hogy novemberig végéig, vagy decemberig még mindenképp a cég kötelékében marad, hiszen az elkezdett akvizíciót mindenképp sínen szeretné tudni.

Amikor három évvel ezelőtt Indra Nooyi lett a Pepsi vezére, mindenképp azt szerette volna, ha White lesz a helyettese, ezért igen attraktív fizetést ajánlott neki, évi 10,1 millió dollárt, ami igencsak felülmúlta a hasonló nagyvállalatok menedzseri fizetését, és majdnem megközelítette Nooyi-ét, aki 13,4 milliót keresett.

Hogy mivel üti majd el nyugdíjas éveit a leendő ex-vezérhelyettes, még nem lehet tudni, annyit azonban leszögezett, hogy nem szeretné hétköznapjait golf-klubbokban tölteni, még azt is el tudja képzelni, hogy egy másik nagyvállalat vezetője lesz.

Címkék: