Így kereshetsz milliókat egy bankban!

Pénzcentrum2009. szeptember 16. 05:02

Milyen állásokat kínálnak a magyar bankok? Manapság inkább arról hallani, hogy dolgozók tucatjait bocsátják el a bankok, a Pénzcentrum azonban szétnézett a legnagyobb hazai pénzintézetek honlapjain: hol, milyen szabad pozíciók várnak betöltésre -az egy éve dübörgő recesszió közepén.

 

Sajtóhírek szerint vannak olyan magyar banki csúcsvezetők, akik havi 12-14 millió forintot tehetnek zsebre - ők a leggyakrabban előléptetéssel kerülnek helyükre, de előfordul, hogy a külföldi anyabanktól jelölnek felsővezetőket. Így, ha egyszer bejutottunk egy bankba, dolgozzunk szorgalmasan, és legyünk mindig jókor jó helyen: az álomfizetés ideje is eljön majd.

A Pénzcentrum most a magyar bankok honlapjain nézett szét, álláshirdetések után kutatva. Azt biztosan javasolhatjuk olvasóinknak, hogy próbáljanak keresni olyan ismerősöket, akik a hazai pénzintézeteknél dolgoznak, hiszen általánosságban elmondható, hogy -csak úgy, mint más szektorokban is- első körben a vállalat belső kommunikációs csatornáin hirdetik meg az állások többségét. Ráadásul egy dolgozó ajánlásával jóval nagyobb eséllyel indulhatunk az állásinterjúk sorozatának. 


A Raiffeisen honlapján 14 állásajánlatot találtunk, többségük budapesti pozícióra szól. A fővárosban keresnek például lakossági hitelkockázat-kezelőt, "a személyi kölcsön illetve jelzálog portfolió kockázatainak feltárása, kezelésére", követeléskezelési munkatársat a Behajtási Főosztályra, illetve kockázatelemzőt, többek között "pénzügyi vállalkozások, befektetési szolgáltatók és egyéb pénzügyi közvetítők hitelképességének vizsgálatára".
A vidéki fiókok közül Komáromba, Kecskemétre és Debrecenbe is keresnek munkatársakat, utóbbi helyre például nagyvállalati szektorban jártas ügyfélreferenst.

Az MKB(akinek körképünk szereplői közül a legegyszerűbben kezelhető HR-oldala van) 6 pozíciót kínál - igaz, kisvállalati tanácsadót féltucat helyre is keresnek. A tanácsadók feladata alapvetően "kapcsolatépítés, és kapcsolattartás az ügyfelekkel, az ügyfelek szakszerű, gyors, pontos és udvarias kiszolgálása, tájékoztatása." Ugyancsak az MKB keres call center munkatársat, befektetési területre, pénzügyi tanácsadót Kazincbarcikára és a kalocsai fiókba, valamint ügyfélreferenst a Westendbe és a kaposvári bankfiókba.

Az UniCredit meglepően sok, összesen 38 pozíciót hirdet jelenleg. A legtöbb -szám szerint 19- álláslehetőség természetesen a lakossági területen mutatkozik, elsősorban tanácsadókat (főleg lakossági szolgáltatásokhoz) vár az UniCredit. Vállalti területen 3 szabad pozíció van, ügyfélmenedzsereket, elemzőket egyaránt keresnek. A Kiemelt Vállalati Ügyfélforgalmi Főosztálya pedig VIP elemzőt vár, minimum 2-3 éves hitelelemzői területen szerzett szakmai gyakorlattal.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Budapest Bank egy híján 30 állásajánlatot kínál szeptember közepén. Köztük vitathatatlanul a legszínesebb pozíció a személyes behajtás munkatárs. Feladatához előnyt jelent a behajtási munkában, vagy hasonló munkakörben végzett tapasztalat: "a fedezetlen lakossági hitellel rendelkező hátralékos ügyfelek látogatása otthonukban, illetve a munkahelyükön. Ügyfelek meggyőzése a hátralék rendezéséről, részletfizetési megállapodásokra ajánlattétel. A nem fizetés okainak feltárása.". A Budapest Banknál meghirdetett legmagasabb pozíció a marketing vezetői munkakör: 8-10 éves tapasztalat szükségeltetik hozzá, és persze vezetői rutin is.

OTP, Erste, K&H

 

Címkék: