Öngyilkos lett az iPhone-lopással vádolt alkalmazott

Pénzcentrum2009. július 22. 17:02

A mélybe vetette magát egy 12 emeletes épület tetejéről az a 25 éves kínai férfi, aki a negyedik generációs iPhone 16 prototípusának leszállítását felügyelte. A fiatalembert azzal gyanúsítottak, hogy eltulajdonított egy készüléket, de ő nem tudta feldolgozni a vádakat és inkább az öngyilkosságba menekült.

Sun Danyong annál a Foxconn cégnél dolgozott, amely az Apple legnagyobb kínai beszállítója. A cég azután indított vizsgálatot, hogy a fiatalember korábbi osztálytársai bejelentést tettek, melyben azt állították, hogy beszéltek a férfival az öngyilkosság előtt, aki élete legmegalázóbb élményéről számolt be.

A férfit állítólag megverték a biztonsági emberek, majd bezárták az egyik szobába és átkutatták a lakását. A Foxconn az ügy tisztázásáig felfüggesztette biztonsági főnökét és az Apple képviselőivel együtt részvétüket fejezték ki Sun családjának.

A volt iskolatársak egy helyi lapnak elmondták, hogy a készülék eltűnését maga Sun jelentette a cégnek, de miután rá terelődött a gyanú a mélybe vetette magát az épület tetejéről. A tajvani céget már többször is bírálták az alacsony fizetések és a rossz munkakörülmények miatt, de ők mindig tagadták a vádakat.

Címkék: