APEH: sztrájkba lépnek az adószedők?

Magyar Nemzet2009. július 14. 09:02

Sztrájk előtti hangulat uralkodik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) berkeiben. Egyre biztosabbnak tűnik ugyanis, hogy az adóhatóság dolgozói nem kapják meg augusztusban az éves prémiumuk második részletét.

A Magyar Nemzet információi szerint a hír azért sokkolta a hivatal alkalmazottait, mert a pénzügyi tárca eddig azzal hitegette őket: nyáron kapnak pluszpénzt. A jelenlegi helyzet miatt többen úgy vélik, hogy a kormány el akarja törölni az adóhatóság régóta működő jutalmazási rendszerét. Több hivatalnok erről úgy vélekedett: ez a lépés könnyen az APEH teljesítményének, s így az államkasszába érkező pénzek jelentős megcsappanását hozhatja. A jutalom csökkentését vagy megszüntetését az adóhivatali dolgozók szakszervezete nem hagyja annyiban.

Az érdekképviselet a vám- és pénzügyőrség szakszervezetével ma határoz arról, milyen lépésekkel válaszoljon a kabinet esetleges bércsökkentő döntéseire. A lehetőségek között tüntetések, munkaügyi eljárások indítása és sztrájk is szerepel. A szakszervezet erélyes fellépését az APEH-osok 99 százaléka támogatja.

Címkék: