A világ 10 leggazdagabb és legszebb nője

Pénzcentrum2009. július 4. 08:02

A Forbes magazin legfrissebb, a világ leggazdagabb modelljeit felsoroltató tízes listáját igazi hírességek vezetik, de még az utolsó helyen végzett is több mint fél milliárd forintnak megfelelő gázsit szedett egy év alatt.

1. Gisele Bündchen, 4,7 milliárd forint
Az első helyen immár második alkalommal a 28 éves brazil modell végzett, aki 2008-2009 júniusa között több mint 4,7 milliárd forintot keresett, igaz egy évvel korábban ennél két milliárddal többet vihetett haza. A veszteséget az okozta, hogy elesett egy Victoria's Secret szerződéstől, de még így is olyan divatházakkal dolgozik együtt, mint a Versace, vagy a Dior.

2. Heidi Klum, 3 milliárd forint
A három gyereket nevelő, 35 éves családanya, Seal felesége a második helyen végzett a listán. Amikor épp nem a kifutón dolgozik, a német televíziós topmodell showt vezeti, vagy szandálokat tervez a Birkenstocknak.

3. Kate Moss, 1,6 milliárd forint
A brit szupermodell, aki már szintén 35. évét tapossa, olyan divatházak arcaként lett híres, mint a Longchamp, a Versace, vagy David Yurman, de a legtöbbet tavaly a Topshopnak tervezett ruhakölteményeivel kereste, melyek még New Yorkig is eljutottak.

4. Adriana Lima, 1,5 milliárd forint
A fülledt, kéjes tekintetéről híres Lima karrierje női fehérneműk reklámarcaként indult, most pedig a Maybelline kozmetikai cég arca, de kifutókon is rengeteget szerepel. Hamarosan azonban anyai örömök elé néz, baseball játékos férjétől, Marko Jarictól vár gyermeket.

5. Doutzen Kroes, 1,1 milliárd forint
A holland szupermodell alig több, mint 24 éves, de már a L'Oreal, illetve a Calvin Klein Eternity névre keresztelt parfümmárkájának arcként ismeri a világ. Szerepelt már már a Time, a Vogue, a Harper's Bazaar, és a Numero címlapján is, és 2005-ben a a Vougers.com olvasói az év modeljévé választották.

6. Alessandra Ambrosio, 1,1 milliárd forint
A 28 éves modell tavasz ősszel, alig három hónappal szülés után tért vissza a Victoria's Secret kifutójára, mint a márka egyik húzóneve. Ezen kívül a C&A kiskereskedelmi üzlethálózat arcaként is ismert.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

7. Natalia Vodianova, 1 milliárd forint
Az orosz származású szépség nem felejtette el, honnan származik, így vagyonának egy részéből létrehozott egy alapítványt, amely játszótereket hoz létre orosz, elmaradott vidékeken. A 27 éves modell vagyona nagy részét a Calvin Klein illatának, a Guerlain arcként szerezte, de a következő három évben a francia fehérneműmárka, az Etam arcként fog díszelegni.

8. Daria Werbowy, 856 millió forint
A lengyel származású, kanadai szépség egy modellverseny győzteséből lett a Lancome és a Louis Vuitton arca, de szerepelt H&M, Balmain, Roberto Cavalli, és Vogue kampányokban is.

9. Miranda Kerr, 571 millió forint
Nem csak arról híres, hogy Orlando Bloom kedvese, de a Victoria's Secret kampányához készült csábos képek, és a Maybelline, XOXO-nak készült kapmányok is ismertté tették. Idén év elején ő is megvillantotta karitatív arcát, mikor az ausztrál erdőtüzek után jelentősebb összeget ajánlott fel forrásgyűjtő alapítványoknak.

10. Carolyn Murphy, 571 millió forint
A 35 éves modell hosszú évek óta az Estee Lauder ház arca, és az egyedüli amerikai a 10-es listán.

Címkék: