Nem változik az álláskeresők összetétele

Pénzcentrum2009. június 4. 18:02

Az elkövetkező hónapokban kicsit felbolydul majd a munkaerő-piac, hiszen több tízezer végzős hallgató próbálja megvetni a lábát a nagybetűs életben, ahol jelenleg nem éppen rózsás a már tapasztalt munkavállalók helyzete sem.

Változott-e vajon a diplomás álláskeresők összetétele a válság hatására? Milyen diplomával van esély az elhelyezkedéshez és milyen képzési területen keresnek napjainkban a legtöbben állást?

A 2009. tavaszi HVG Állásbörzén, melynek látogatószámában (több mint 8000 regisztrált látogató) már érezni lehetett az álláskeresői oldal egyre nagyobb aktivitását, az érdeklődők legnagyobb része már legalább egy diplomával rendelkező fiatal volt! Az aktív hallgatók és végzősök is nagy arányban képviseltették magukat, ami azt mutatja, hogy a pályakezdő fiatalok egyre céltudatosabbak, és már több hónappal az államvizsga időszak előtt belekezdtek lehetőségeik feltérképezésébe.

A legérdekesebb tény azonban az, hogy a 2009. tavaszi és a tavaly őszi állásbörze látogatói összetétele a válság ellenére sem változott nagymértékben.

Sőt, az idegenfogalmi és a gazdasági/pénzügyi szektort kivéve szinte teljesen ugyanolyan arányban képviseltették magukat az álláskeresők mindkét eseményen.

Címkék: