Hihetetlen: tényleg ezt tanítják manapság az iskolákban?

Pénzcentrum2009. június 3. 16:02

Különös dolgokat tanítanak egyes angliai általános iskolákban. A Lancashire-i rendőrség oktató DVD-ket készített, amelyek a terrorizmus elleni védekezésre oktatják a gyerekeket.

A kisiskolásoknak rajzfilmek szereplői magyarázzák el a vallási fundamentalizmus veszélyeit. A rendőrök szerint a gyerekek így felismerhetik, ha osztálytársuk esetleg rájuk akarná erőltetni szélsőségesnek vélt nézeteit.

A videón egy kis oroszlán szájából hallhatják a gyerekek, hogy egy terrorista ugyanúgy néz ki, mint bárki más, és hogy mit kell tenniük, ha valaki egy esetleges terrorcselekményről beszél nekik. (Az oroszlán azt tanácsolja, forduljanak szüleikhez vagy tanáraikhoz.).

Azt is elmondják, hogy sok terrorista már iskolás korában megismerkedik a szélsőséges nézetekkel, és már gyermekként azok híve lesz.

A rendőrség szóvivője szerint nem ijesztgetni akarnak, csupán a tudatosságra próbálják nevelni a gyerekeket. Külön hangsúlyozta, hogy a prevenciós tevékenység nem elsősorban az iszlám szélsőségesek ellen irányul, hanem például az erőszakos állatvédő szervezetek növekedését is szeretnék ilyen módon megakadályozni.

Címkék: