Munkanélküli vagy? Ingyen kaphatod a Viagrát!

Pénzcentrum2009. május 15. 11:02

A Pfizer gyógyszergyár bejelentette: ingyen adja több gyógyszerét azoknak a munkanélkülieknek, akik legalább három hónapig szedték az adott orvosságot. A jótékonysági palettán többek között a potencianövelő kék tabletta is szerepel.

A Pfizer vényköteles gyógyszereinek jelentős része, 70 százaléka került bele az ingyenesek körébe. Ezeket a tablettákat térítésmentesen kapják meg a január elseje után munkanélkülivé vált betegek -egyelőre csak Amerikában.

Az akció nincs összefüggésben a betegek korábbi keresetével, a Pfizer csupán azt a feltételt szabta, hogy korábban három hónapig kellett szedni az adott gyógyszert.

Az igénybevevőknek igazolniuk kell, hogy anyagi nehézségekkel küzdenek. A tablettákat egy évig - vagy biztosításuk visszaállításáig- kaphatják ingyen a feltételeknek megfelelő rászorulók.

Az ingyenes szerek között olyan, világszert ismert készítmények is megtalálhatóak, mint a koleszterincsökkentő Lipitor, vagy a világ egyik legismertebb gyógyszere, a potencianövelő Viagra. Amellett, hogy az akció a Pfizernek világszerte komoly reklámértéket jelent, a gyógyszergyártó -az amerikai jogszabályok miatt- komoly adókedvezményre is számíthat.

Címkék: