Bedobták! Nem kell a pókeradó

Pénzcentrum2009. május 13. 09:32

Továbbra is csak kaszinókban játszhatnak legálisan pénzért szerencsejátékot a játékosok, miután a költségvetési bizottság nem vette tárgyalássorozatba a pókeradóról, egészen pontosan a pókertermek legalizálásáról szóló törvényjavaslatot.

A szocialista Keller László javaslata arra irányult, hogy a megnövekedett piaci igényekre tekintettel ne csak a kaszinókban, hanem a külön erre szakosodott játéktermekben is legyen szabad pókerversenyeket, illetve pókerjátékot szervezni. Jelenleg is számos pókerklub működik hazánkban, ahol elvileg sportként űzik ezt a játékot, de ha pénzre megy a parti, akkor az már tiltott szerencsejátéknak minősül.

Az ellenzék nem támogatta a javaslatot, így a bizottságban szavazategyenlőség közeli helyzet alakult ki. Az ellenzék szerintük ez legalizálná a pénzmosodaként működő pókerklubokat, míg a javaslattevő éppen azt hangsúlyozta, hogy az ilyen játéktermek engedélykötelessé tétele pont ezt szüntetné meg. Keller szerint ma sokan keresnek adózatlanul havi 300-400 ezer forintot tiltott szerencsejátékkal, a javaslat elutasítása miatt továbbra is fennmarad az illegális tevékenység.

A Szerencsejáték Felügyelet szerint a póker jelenleg csak kaszinókban játszható legálisan. Az adóhatóság által ismert pókerklubok ellenőrzése folyamatosan zajlik, az ellenőrzések lefolytatásában az illetékes társhatóságok is közreműködnek, törvénysértés esetén büntetőfeljelentést tesznek.

Címkék: