Az APEH továbbfejleszti a Személyes adónaptár funkciót

Pénzcentrum2009. április 24. 18:02

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal továbbfejleszti a www.apeh.hu holnapon 2008-ban indított Személyes adónaptár szolgáltatását. A továbbfejlesztett Személyes adónaptár a jövőben a bevallások benyújtási határidején kívül a befizetések határidejével is kiegészül. Mindezek után már az adózó nemcsak a bevallás benyújtásának határideje előtt kaphat e-mail emlékeztetőt, hanem a rá vonatkozó fizetési határidők előtt is.

A Személyes adónaptár alkalmazás továbbfejlesztett változatának telepítését, 2009. április 27-28 között végezik, mely időszak alatt a szolgáltatás nem lesz elérhető (sem az ügyfélkapun nem regisztrált, sem a regisztrált adózók számára).

A továbbfejlesztés végeztével e-mail értesítést küldenek minden ügyfélkapun regisztrált felhasználónak abban az esetben, ha van korábban kitöltött és elmentett adónaptára.

A fejlesztés végeztével az adózónak teendője nincs, a fizetési határidők automatikusan betöltésre kerülnek a 2009. január 21-e után elmentett adónaptárába, így a jövőben a fizetési határidőkről is kap az adózó e-mail értesítést. Természetesen csak abban az esetben, ha a benyújtási határidőkről korábban már kért 1-3-5 napos e-mail emlékeztetőt.

Címkék: