Lehúzás az APEH-ben: több mint kétezer adózó bankkártyája ment át a terminálokon!

Pénzcentrum2009. április 8. 05:38

Jól vizsgáztak az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közelmúltban bevezetett ügyfélbarát szolgáltatásai. Március végéig háromszázezer feletti bevallást helyettesítő nyilatkozat érkezett a hivatalba, az egyszerűsített bevallást választó ügyfelek száma pedig megközelítette a 340 ezret. A szolgáltatások egyre többen veszik igénybe az elektronikus adóigazolás igénylését és a bankkártyás fizetést is.

Bankkártyás fizetés

Az APEH 2008-től lehetővé teszi a bankkártyás fizetést a központi ügyfélszolgálatain, ahol idén március végéig összesen 2567 alkalommal húzták le az adózók bankkártyáit. A kártyás tranzakciók során mintegy 136 millió forint összegű adótartozást rendeztek az ügyfelek. A szolgáltatás segítségével lerövidíthető az ügyintézési idő, elkerülhető a postai sorban állás.

Az adózó illetékességtől függetlenül bármely arra kijelölt ügyfélszolgálaton teljesíthet bankkártyás befizetést. A bankkártyás adófizetés költségei az államot terhelik.

Korábban: Szikora: "Az APEH nem utálnivaló!" - az adózás első negyedéve

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Részletfizetési kedvezmény

Az szja-bevallásban új elemként jelent meg az automatikus részletfizetési kedvezmény rendszere is. A 100 ezer forintos tartozást el nem érő adózók maximum négyhavi részletfizetést kérhetnek a bevallásban. Az első negyedéves adatok szerint eddig 2849 adózó élt a részletfizetési kedvezmény igénylésének lehetőségével mintegy 123 millió forint összegben.

Címkék: