Az APEH akár 10 millióra is büntetheti az ingatlantombola szervezőjét!

Pénzcentrum2009. március 27. 14:30

A közelmúltban az írott és elektronikus sajtóban egymásnak ellentmondó nyilatkozatok és téves információk jelentek meg egy speciális, ingatlan értékesítésére irányuló - a médiában csak "ingatlantombolaként" elhíresült - játékkal kapcsolatban.

A játék alapvetően a következő sémára épül: a játék szervezője a tulajdonában álló ingatlant olyan módon kívánja értékesíteni, hogy sorsjegyet bocsát ki és az ezt megvásárlók között egy előre meghirdetett helyen és időpontban kisorsolja nyereményként az ingatlan tulajdonjogát.

Az ilyen és ehhez hasonló módon szervezett játékok a szerencsejátékokra vonatkozó jelenleg hatályos magyar jogszabályok alapján egyértelműen szerencsejátéknak minősülnek tekintettel arra, hogy a sorsoláson sorsjegy megvásárlása esetén lehet részt venni, a játék végén van nyeremény és a nyertest sorsolás útján választják ki.

Ilyen típusú szerencsejáték szervezésére a Magyar Köztársaság területén kizárólag a Magyar Állam tulajdonában lévő, szerencsejáték-szervező tevékenység rendszeres folytatására létrehozott gazdálkodó szervezet, vagyis az állami játékszervező lenne jogosult, az adott játék szervezésére vonatkozó engedély birtokában.

Következésképpen a hatályos jogszabályok alapján ilyen játékot magánszemélyek, illetve gazdasági társaságok semmilyen módon nem szervezhetnek legálisan, az ilyen jellegű tevékenységük tiltott szerencsejátéknak minősül.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az engedély nélküli szerencsejáték szervezőjét az állami adóhatóság 500 ezertől 10 millió forintig terjedő összegű bírság megfizetésére kötelezi, illetve a szervező ezen tevékenysége büntetőjogi felelősségre vonás alapjául is szolgálhat.

Címkék: