A miniszterelnök szerint akit kirúgtak, menjen tanárnak

Pénzcentrum2009. március 11. 12:00

Azok a dolgozók, akik a gazdasági válság miatt elvesztették munkahelyüket, könnyedén átképezhetők tanárokká -legalábbis a brit kormány elképzelései szerint.

Gordon Brown több ezer elbocsátott dolgozót küldene az osztálytermekbe - szerinte még ez is jobb, mint hogy sokan csak henyélnek otthon. Sőt, úgy gondolja, 200 elbocsátott bankárnak és felsővezetőnek az iskolaigazgatói székben lenne a helye.

A brit kormány szerint egy új, gyorsított átképzési programnak köszönhetően már hat hónap alatt lehet tanár vagy igazgató válhat valakiből.

Ezzel a kabinet azt is meg szeretné mutatni a csalódott munkanélkülieknek, hogy van esély az újrakezdésre, és úgy is sikeresek lehetnek, ha foglalkozást váltanak.

Ráadásul az átképzésektől azt is várják, hogy a korábban a versenyszférában dolgozó szakemberek újfajta látásmódot visznek majd az iskolákba, amivel jobban fel tudják készíteni a tanulókat későbbi munkájukra, és a hétköznapi kihívásokra is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyelőre még kérdés, hogy lesz-e elég hely az iskolákban mind a 2 millió brit munkanélküli számára.

Címkék: