Leépít a mobil-óriás: 500 dolgozójától válik meg a Vodafone!

Pénzcentrum2009. február 24. 10:00

Az egymilliárd fontos (340 milliárd forintos) költségcsökkentő intézkedési terv részeként 500 dolgozójától válik meg Nagy-Britanniában az egyik legnagyobb telekommunikációs óriásvállalat, a Vodafone.

A vállalat körülbelül 10 ezer dolgozót alkalmaz a szigetországban, akik közül néhányan már előre kiszellőztették a cég létszám-leépítési terveit.


Vittorio Colao elnök-vezérigazgató (Forrás: Sun)

A képen látható Vittorio Colao elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy a vállalatnak a lassuló gazdasági környezetre való tekintettel 1 milliárd fonttal (340 milliárd forinttal) kell csökkenteni a kiadásait 2011 márciusáig.

A költségcsökkentő intézkedés részeként a vállalat körülbelül 500 dolgozójától kénytelen megválni, a pontos számokat a napokban teszik közzé. A Vodafone szóvivője elmondta, hogy írásban értesítik az érintett dolgozókat a döntésről.

A távközlési cég azt viszont megerősítette, hogy a gazdaságra rendkívül nehéz idők járnak és a távközlési szektorra is egyre nagyobb nyomás nehezedik. Az iparágat duplán sújtja, hogy az emberek nem vásárolnak új készülékeket és a hívásokon is sokat spórolnak. Nem véletlen, hogy a Nokia is csökkentette a termelését az egyik legnagyobb finnországi gyárában.

Címkék: