Három magyar is indul a hatszázmillióért!

Pénzcentrum2009. január 8. 10:15

A Bahamákon rendezett PokerStars Caribbean Adventure (PCA) második selejtezőnapján sorra estek ki az esélyesek, az első nap három magyar továbbjutójához nem csatlakozott újabb pókeres. A versenyre összesen 1347-en neveztek, a fődíj 3 millió dollár - írja az Index.

Az 1B selejtezőnappal folytatódott helyi idő szerint kedd délben a PCA a Bahamákon, a nassaui Atlantis Resort báltermében. A második selejtezőnapra 676 játékos regisztrált, így idén összesen 1347-en neveztek, (közülük 745-en kerültek be szatellitekről), ami az eddigi legnagyobb létszám a torna történetében. Ennek megfelelően az összdíjazás is az eddigi legmagasabb, 12 674 000 dollár (2,5 milliárd forint), az első helyezett kereken 3 millió dollárt (csaknem 600 millió forint) vihet majd haza.

A magyarok közül Kaló Dénes, Markovits Ádám és Tóth Richárd az 1A napon már továbbjutott, ezúttal a magyarországi autós-motoros gyorsulási versenyek szervezőjeként ismert Lendvai Tamás, felesége, Lendvainé Sass Anikó, és Waldrich Péter ült asztalhoz.

Ezen a selejtezőnapon kezdett Phil Ivey is, aki 10 034 851 dollárt (kb. kétmilliárd forint) keresett már élő tornákon, és aki a póker gyakorlatilag valamennyi műfajában klasszisnak számít (No Limit Hold'em, Pot Limit Omaha, HORSE, stb.). Ő keresett legtöbbet 2008-ban a legmagasabb tétes online high stakes asztalakon, 7,5 millió dollárt (másfél milliárd forint), derül ki a PókerAkadémia.com high stakes összefoglalójából.

Ott volt az indulók között a tavalyi World Series of Poker főversenyét nyerő Peter Eastgate, a hiperagresszív stílusban pókerező Gus Hansen, a címvédő Bertrand "ElkY" Grospellier (mellékesen a világ egyik legjobb videójátékosa, 2001-ben második, 2002-ben negyedik volt a World Cyber Gamesen StarCraft: Brood War kategóriában, 2003-ban megnyerte az Euro Cyber Gameset), illetve Tom "durrrr" Dwan, Johnny Lodden, Eli Elezra, Ivan Gyemidov, Nenad Medic, Dario Minieri, Chris Moneymaker, Isabelle Mercier, és az egykori wimbledoni győztes német teniszező, Boris Becker.

Az 1B napon sorra estek ki a nagy nevek, az említettek közül alig maradt valaki versenyben. Bár Ivey és Hansen jól kezdtek, később mindketten kiestek, akárcsak Grospellier, akinek stackje rossz blöff után leapadt, ezért tízespárral all-in ment az 5. vakszinten, amit dámapárral calloltak, a board nem segítette a PokerStars francia profiját.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lendvainé Sass Anikó már az 1. vakszinten búcsúzott (3-as setje 7-es set ellen maradt alul), később Lendvai Tamás szintén settel vesztett nagy potot, sora volt ellenfelének, Waldrich Péterről nem érkezett hír.

Az utolsó pillanatokban búcsúzott Boris Becker, aki ennek ellenére a Bahamákon marad, máris bejelentette, elindul az egyik mellékversenyen (side event), a 25 000 dollár nevezési díjú High Rolleren.

A 9. vakszint hozta az 1B nap végét, 205 játékos csatlakozott a hétfői továbbjutókhoz. A nem hivatalos információ szerint a kanadai Chris Fernandez végzett chipleaderként 280 000 chippel, a tornát továbbra is az 1A napot megnyerő Felipe "mojave14" Ramos vezeti (360 100).

Címkék: