A kormány sem tudja, hány magyar futhatott bele a csúnya büntetőkamatba: nagyon megjárta, aki ezt benézte

Pénzcentrum2023. november 21. 19:27

Ungár Péter, az LMP politikusa kérdezett rá a kormánynál arra, hogy hány olyan család van az országban, akik ingatlan értékesítés miatt kénytelenek voltak visszafizetni az otthonteremtési támogatást, azonban erre nem tudtak választ adni- derül ki a parlament.hu oldaláról.   

Ungár Péter LMP-s politikus Csák János, kultúráért és innovációért felelős minisztert kérdezte arról, hogy milyen számok mutatkoznak az otthontámogatási programot visszatéríteni kényszerülők számában. 

Hány érintettnek kellett az otthonteremtési kedvezményt, kamatokkal együtt visszafizetnie, mert értékesítették az ingatlant? Hány büntetőkamattal történő visszafizetés van azért, mert a házasságukat felbontották, vagy nem teljesítették a gyermekvállalást?

- tette fel a kérdést Ungár Péter, a választ a miniszter helyett Vitályos Eszter fogalmazta meg, miszerint

Továbbá tájékoztatom, hogy az Ön által kért bontásban nem állnak rendelkezésre adatok, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettség sincs

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

-fejtette ki a politikus, aki legfőképpen arra tette a hangsúlyt válaszában, hogy milyen sokan veszik igénybe a támogatást. Azonban fontos tudni, hogy igen súlyos következményei lehetnek annak, ha nem teljesítik a vállalat feltételeket az otthontámogatási programot felvevők. A pároknak vállalniuk kell, hogy tíz évig a támogatásból vásárolt ingatlanban laknak. Ha válás esetén eladnák a házat, vissza kell fizetni a támogatást.

Ha pedig a bevállalt gyerekek megszületése előtt válnának el, a támogatást büntetőkamattal együtt kell visszafizetni. A babaváró hitelnél pedig a válással azonnal megszűnik a hitelre nyújtott támogatás, és az állampapírok hozamához igazított kamat lép életbe, valamint az addig felvett kamattámogatást a váláskor egy összegben kell visszafizetni.

Címkék:
hitel, kamat, büntetés, csok, adatok, visszafizetés, babaváró,