Kipukkadhat az ingatlanlufi: megéri még várni a lakásvásárlással?

HelloVidék2021. január 12. 08:15

Szigorítások, egyetemi bezárások: bizonytalanságra és kivárásra számít a vidéki ingatlanpiac. Mikor várható árcsökkenés? Milyen ingatlanokba érdemes befektetni? A HelloVidék szakértőket kérdezett.

A kivárás és bizonytalanság időszakát éli 2021-ben a vidéki ingatlanpiac. Ahogy sok más területen, így itt sem igazán lehet tudni, hogy mit hoz a holnap az új koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. A pandémia általi szigorítások, az egyetemi bezárások, a leállások miatt tavaly számos tulajdonos piacra dobta az eddig kiadott, de most üresen álló ingatlanát. Így bővült az eladó ingatlanok köre, és egyre erősebb kínálati piac alakult.

Ez viszont újabb túlárazáshoz vezetett és az ingatlant keresők egy nagy százaléka emiatt halogatja a vásárlást. De mit hozhat az idei év a vidéki ingatlanpiacon? Mikor várható és milyen mértékű árcsökkenés? Milyen ingatlanokba érdemes most befektetni? A HelloVidék most a Boldizsár Bt., a Duna House, a GDN Ingatlanhálózat, a Génius 99, illetve a Pécs Home szakemberei segítségével ad választ ezekre a kérdésekre.

Részletek a cikkben!

Címkék:
hitel, lakáshitel, duna house, ingatlanpiac, ingatlanvásárlás, hellovidék, ingatlanlufi,