A koronavírus az állatkertet is lehúzta: már most 100 milliós a kár

Népszava2020. április 16. 10:15

Már most 100 milliós veszteséggel számolhat az állatkert a koronavírus-járvány miatt. Vajon meddig rúghat a számla a látogatási korlátozások alatt?

Állatainkról továbbra is a legmagasabb színvonalon gondoskodunk, és arra törekszünk, hogy - a látogatók elmaradásán kívül - semmit ne érzékeljenek ebből a rendkívüli helyzetből - válaszolta a Népszava kérdésére Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A fővárosi állatkert még gondolatban sem készül olyasmire, mint a Neumünsteri Állatparkkal kapcsolatos szélsőséges költségcsökkentések tervei. Az említett tervek a német állatkertekben sem tekinthetők általánosnak: sem a szakmai csatornákon keresztül, sem a hírekben nem látjuk azt, hogy a 71 akkreditált németországi állatkertben ez jellemző intézkedés lenne, a Neumünsteri Állatparkkal kapcsolatban hallottunk csak ilyen híreket - tette hozzá Hanga Zoltán, aki ugyanakkor nem tagadja, hogy a fővárosi állatkert is komoly veszteségeket kénytelen elkönyvelni.

A kieső működési bevételekről pontos összesítést várhatóan a látogatási korlátozások megszűnte után lesz érdemes készíteni, de durva becsléssel azt mondhatjuk, hogy a százmillió forintos bevételkiesést már biztosan meghaladtuk - jelentette ki az állatkert szóvivője.

Címkék:
állatkert, korlátozás, veszteség, kijárási korlátozás, koronavírus járvány,