Nyugdíjáról vallott a magyar színészlegenda: az utolsó pillanatban jött az emelés

Pénzcentrum2019. július 6. 16:00

Szilágyi István, az ország Lópici Gáspárja végre kezd egyenesbe jönni. A hiteltartozásokban csaknem tönkrement színészlegenda helyzete, bár továbbra is nehéz körülmények között élnek feleségével, javulást mutat, mert most a sok baj után végre jó hírt kaptak.

Egyre több személyes történettel találkozni, amelyek arról szólnak, hogyan szegényednek el az ismert, valamikor elismert magyar művészek. Ez nem meglepő, hiszen a statisztikák szerint az OECD-térség közepes jövedelmű háztartásainak közel felének komoly anyagi nehézségei vannak hónap végére. Magyarországon azonban ennél jóval brutálisabb a helyzet, az OECD felmérése szerint a hazai középosztály 78,5 százaléka vallja azt, hogy küzdenie kell azért, hogy valahogy pluszban jöjjön ki hó végére. A környező országok közül Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában is jobb a helyzet. Utóbbival összehasonlítva ráadásul bődületes a különbség is, nyugati szomszédunknál ugyanis harmadannyi középosztálybeli szenved az anyagiakkal, mint nálunk.

Ahogy korábban tudósítottunk róla, Szilágyi István és családja annyira eladósodott, hogy már a házuk is veszélybe került, ugyanis 25 millió forinttal tartoztak a banknak egy korábbi hitelfelvétel kapcsán. Az összeget még házuk felújítására vették el, azonban hitelcsapdába kerültek, és a nyugdíjuk nagy részét elvitte a bank: a színészlegenda nyugdíja 104 ezer, a feleségéé, Humenyánszky Jolán szobrászművészé pedig 94 ezer forint volt. Most viszont javulhat a helyzetük:

Nagy az öröm nálunk, nemrég ugyanis megemelték a kevéske nyugdíjamat

- mondta a legendás Keménykalap és krumpliorr színésze a Story magazinnak. Azt is hozzátette, hogy arra ez a pénz sem elég, hogy elutazzanak belőle.

Hitelre van szükséged? A Pénzcentrum kalkulátorával könnyen megtalálhatod a legolcsóbb megoldást!

Még mindig velük él fiuk, Péter is, akit korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság apja megveréséért. Amikor a lap felkereste a 81 éves színészt, éppen feleségével indult a patikába, hogy fiuknak gyógyszert vegyenek a fogfájására.

A látszat ellenére ki merem mondani, hogy most igazán jól vagyunk

- mondta mosolyogva , az ország Lópici Gáspárja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezért adósodik el a legtöbb magyar

A Pénzcentrum megkérdezte a magyar nagybankokat, mi a magyarok eladósodásának az oka, erre a lakásfelújítást minden bank a vezető hitelcélok között nevezte meg. A jellemzően 2-3 milliós összegű felújításokért nem érdemes jelzáloghitelt felvenni, még akkor sem, ha ennek kamata némileg alacsonyabb. Az is egy fontos szempont, hogy ha a sokkal alacsonyabb kamatú felújítási célú lakáshitelt választjuk, akkor ott bizony számlákkal kell alátámasztani, hogy a felújítási munkák megtörténtek.

A magyarok nagy része 1-2 milliós összegeknél nem vállalja ezt a plusz adminisztrációs terhet.

Mivel a magyarországi lakásállomány meglehetősen elavult, feltehetően ez a hitelcél a továbbiakban is jelentős aránnyal veszi majd ki a részét a teljes hitelfelvételből. De nézzük meg, hogy mennyire drága egy kétmillió forintos hitel az egyes bankoknál. Ehhez nézünk pár ajánlatot a kalkulátorunkból.

2 millió forint 60 hónapra, 250 ezer forint feletti jövedelemmel például a CIB-nél 8,17 százalékos THM-mel elérhető, ez havonta kb. 35 ezer forintos törlesztőt jelent. A Raiffeisennél szintén 35 ezer forint a törlesztő, 8,86 százalékos THM-mel, az MKB-nál már 10 százalékos a THM, a havi törlesztő így 36 ezer forint. De kalkulátorunkban találtunk egy 19,55 százalékos THM-mel felvehető hitelt is, ahol a törlesztő 45 604 forint - nagyon nem mindegy tehát, hogy melyik bankot választja az ember.

Címlapképünk csak illusztráció.

Címkék:
hitel, otthon, lakás, színész, penzcentrum, hitelcsapda, szilágyi istván,