Irdatlan akciókat szabadítottak el a bankok: az élelmesek már rárepültek

Pénzcentrum2019. február 1. 12:30

Év elején is népszerű a személyi kölcsön a lakosság körében, nem véletlenül: akinek segítségre van szüksége az évindításhoz, akár 10 millió forintot is felvehet jövedelemfedezettel. A legjobb ajánlatok felkutatásához érdemes az akciókat figyelni, de megfontoltnak maradni.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái alapján tavaly az első 11 hónapban a személyi kölcsönök átlagos teljes hiteldíj mutatója 14,09 százalék volt. A hitelkalkulációkkal is foglalkozó Bank360 szerint azonban ennél sokkal kedvezőbb költségmutatóval is vehetünk fel személyi kölcsönt januárban: a portál rangsora szerint 1 000 000 forintos hitelösszeget 60 hónapos futamidőre több pénzintézet is kínál akár 10 százalék alatti THM-mel, ami átlagosan havi 20 000 forintos törlesztőrészletet jelent, ha most készülünk felvenni a kölcsönt.

A kamatok továbbra is alacsonyak, ráadásul a legtöbb pénzintézetnél ma már rögzítettek, ezért nem kell tartanunk a törlesztő változásától. Ha viszont még kedvezőbb ajánlatokra vágyunk, érdemes figyelni az aktuális akciókat is, hiszen további kamatkedvezményeket is kaphatunk. A Bank360 közlése szerint az alábbi újdonságokkal találkozhatnak a hitelfelvevők:

  • Az OTP Bank ismét akciósan kínálja személyi kölcsönét: 1 százalékpontos kedvezményt ad az új igénylőknek január hetedikétől, legkésőbb március végéig, továbbá él az online kuponkedvezmény is, amely szintén 1 százalékpontos kedvezményt jelent az ügyleti kamatból.
  • A Magyar Cetelem Bank március 2-ig pedig elengedi a folyósítási díjat, ami egyébként a hitelösszeg 1 százaléka lenne.
  • Új személyi kölcsön akcióval rukkolt elő a Raiffeisen Bank is: a pénzintézet ismét az új ügyfeleket célozza, nekik 6 százalékpont kamatkedvezményt adnak, ha nem rendelkezünk itt bankszámlával vagy hiteltermékkel. 10 százalékpont a kedvezmény, ha jövedelmünk minimum nettó 250 000 forint és a kölcsön összege eléri vagy meghaladja az 1 millió forintot.
  • Meglévő akciókat is érdemes kihasználni, például a Sberbank Árgaranciáját június 30-ig. A pénzintézet kedvezőbbre módosítja hitelajánlatának kamatát, ha másik banktól hozunk egy kedvezőbb ígérvényt ugyanazon feltételek mellett felvehető konstrukcióról.
  • Szintén kedvezményes kamat érhető el januárban a legtöbb pénzintézetnél abban az esetben, ha magas jövedelmet igazolunk a hitelfelvételnél. Ez jellemzően 250 000 forint feletti havi nettót jelent, ebben az esetben akár 5-10 százalékponttal jobb ajánlatot is kaphatnak a hiteligénylők.

A Bank360 szerint a januári érdeklődés messze nagyobb a korábbi években megszokottnál. A szakportálnál mért adatok alapján például az előző év azonos időszakához képest 15 százalékkal magasabb a személyi kölcsönök iránti érdeklődés, amelynek egyik oka, hogy egyre többen akarják kihasználni az olcsóbb hitelekben rejlő lehetőségeket.

A Pénzcentrum személyi kölcsön kalulátorával könnyedén megtalálhatod a legjobb ajánlatokat! Kattints, és válogass az akciók között!

Gyorsasági játék

Aki sikeresen igényel, annak ma már nem kell napokat várnia a hitel folyósítására - legalábbis erről számol be a Bank360. Több pénzintézet is elindult az online személyi kölcsön igényléssel tavaly, így akár a kanapéból is lerendezhetjük az egész folyamatot, egy órán belül pedig a számlánkon lesz a pénz. Ha a hagyományos utat választjuk és a bankfiókban szeretnénk ügyet intézni, akkor sem kell sokat várnunk, ma már átlagosan két munkanapon belül megérkezik a folyószámlára az igényelt kölcsön.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Amivel viszont nem érdemes sietni, az a döntés - véli a Bank360. Bármennyire is szorít minket az idő, mindenképpen járjunk utána alaposan, hogy melyik kölcsönnel járunk a legjobban, és ehhez nagy segítség egy hitelkalkulátor is.

Címkék:
hitel, személyi kölcsön, thm, bankok, hitelek, bank360, cetelem bankfiók,