Te még mindig azon tanakodsz, mikor vegyél lakást?

Pénzcentrum2017. május 18. 16:30

Te még mindig azon hezitálsz, bele vágj-e a lakásvásárlásba? Mutatjuk a legfrissebb statisztikai mutatókat, hogy segítsünk a döntésben.

Az egekbe szökő árak ellenére is régen látott lendület jellemzi a magyar ingatlanpiacot, köszönhetően a meglehetősen olcsó finanszírozási feltételeknek. Hogy néhány konkrét számot is említsünk:

  • A hazai lakásárak országos átlagban 15,4 százalékkal emelkedtek 2016-ban
  • Az újonnan kihelyezett lakáshitelek átlagos THM-e pedig 5,14 százalékra zuhant

A fenti kettősség miatt sokan - legalábbis azok közül, akik eddig kivártak - még mindig hezitálnak: a leggyakrabban felmerülő kérdés az, vajon megéri-e még belevágni a lakásvásárlásba, vagy ez a hajó már elment?

Nos, a Pénzcentrum éppen ezért a jövő héten tematikus cikkekkel próbál majd segítő jobbot nyújtani a döntéshez. Kitérünk majd többek között arra, hogy mi újság a hazai használt, illetve új építésű lakóingatlanok háza táján, de foglalkozunk majd a következő hónapok ingatlanpiaci slágertémájával, azaz a nyaralók részpiacával is.

Anyagainkban természetesen megnézzük majd azt is, meddig maradhatnak még ennyire alacsonyan a hitelkamatok; és érdemes-e még hitelből befektetési céllal ingatlant vásárolni. Továbbá összehasonlítjuk a hosszú távra fixált, illetve változó kamatozású konstrukciók előnyeit és hátrányait; valamint - a már lakáshitelt régebb óta törlesztők esetében - górcső alá vesszük a hitelkiváltás témakörét is.

Ne halogasd a döntést, találd meg a legjobb kölcsönt a céljaidhoz! A Bank360 lakáshitel kalkulátorával egyszerűen hasonlíthatod össze a bankok ajánlatait egy jól megalapozott döntéshez.
Címkék:
hitel, lakáshitel, jelzáloghitel, lakás, lakásvásárlás, ingatlan, nyaraló, lakáspiac, ingatlanpiac, jelzálog,