Milliókat kapnak ajándékba a magyar családok - heti összefoglaló

Pénzcentrum2015. április 19. 17:35

Hitelek, CSOK, érdekes árazás a legérdekesebb cikkek között: ez volt a 16. hét a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

A Pénzcentrum a hitelkiváltásban segített olvasóinak az elmúlt héten. Cikkeinkben elmagyaráztuk, mire érdemes figyelni, beszéltünk azokról a dolgokról, amit sokan nem értenek a devizahiteles levélben.

Persze távolabbi kitekintést is adtunk: megnéztük, mi a helyzet most a lakáspiacon, mi a helyzet az új hitelekkel, milyen hiteltípusok között lehet választani. A sokakat érintő CSOK-ra, azaz a Családok Otthonteremtési Kedvezményére is kitértünk.

Cikkeink:

Milliókat kaphatnak ajándékba júliustól a magyar családok

Ezt sok hiteles nem érti a banki levélben, pedig nagyon fontos lehet

Érdemes volt kivárni: ezen lehet most nagyot kaszálni

Milliókat spórolhatsz, ha te is így bankolsz

Kiváltanád a devizahiteled? Ezzel mindenképp számolj!

Devizahitelesek, akik egy fillért sem látnak az elszámolásból
Két hetük maradt arra a bankoknak, hogy postázzák a devizahiteles elszámolókat. Ugyan még sok levél vár a feladásra, sokan már kézhez is vették az értesítőjüket. Van olyan ügyfél, aki egy fillért sem fog látni az elszámolásból. Kinek jár egyáltalán pénz?

Százezret kaphatnak a devizahitelesek: biztos, nem átverés?

Az Erste egyedi ajánlattal csábítja magához a hitelüket kiváltó devizahiteleseket: 100 ezer forintos szabadon felhasználható jóváírást kaphatnak az ügyfelek. Hol van ebben a trükk, mekkora kamatkedvezménynek felel meg a jóváírás?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy pillanatra nem figyelsz, és már jön is a tízezres bírság
Közeledik az idei adóbevallás határideje, május 20. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, sok adózó hibásan tölti ki a bevallását. Ami nemcsak azért veszélyes, mert kicsúszhatunk így a határidőből, hanem mert bírság is járhat egy-két hibás adatért. Sokan még most sincsenek tisztában a civil és egyházi 1% felajánlásának lehetőségével, érdemes erre is figyelni.

A boltok újabb nagy trükkje: erre érdemes figyelni
A nagyobbal jobban jár - sokan gondolják, ez az aranyszabálya a spórolós bevásárlásnak. Azonban nem biztos, hogy ez mindig igaz, ugyanis a Pénzcentrum talált néhány ellenpéldát, amikor kifejezetten akkor járunk jobban, ha a kisebb kiszerelést választjuk.

Már hamisítják az új tízezrest

Hozta az első négy hónapot az új tízezres. A tavaly decemberben kibocsátott bankjegy eddig különösebb fennakadás nélkül találta meg a helyét a pénztárcákban és a kasszákban egyaránt. A tízezresek harmadát már lecserélték, de megjelentek az első hamisítási próbálkozások is - tudta meg a Pénzcentrum.

Sok pénz tűnhet el a számládról, ha nem figyelsz
Több milliárd forintot kell még mostanában elkölteniük a SZÉP kártyásoknak, hiszen a 2013-ban utalt összegek csak idén május végéig hozzáférhetők. Ha addig valaki nem használja fel ezeket a pénzeket, azok visszakerülnek a munkáltatóhoz.

Egy csomó boltos máris lecseréli az online pénztárgépét
A tavalyi év fontos változást hozott a boltosok életében: le kellett cserélniük pénztárgépüket olyan online kasszára, amelyik az interneten keresztül be van kötve a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszerébe. Sokan már most arra kényszerülnek, hogy lecseréljék a tavaly vásárolt új kasszát. A pénztárgépcsere első fázisa lezártnak tekinthető,azonban úgy tűnik, hogy hamarosan újabb vállalkozásoknak kell lecserélniük kasszájukat az online rendszerre.

Címkék:
hitel, vásárlás, megtakarítás,