Jöhet a pénzügyi rezsicsökkentés: csökkenhetnek a törlesztőrészletek is

Pénzcentrum2013. október 18. 08:35

Rogán Antal szerint novemberben a Parlament feladata lesz, hogy olyan döntéseket hozzon, amivel megvalósítható a pénzügyi rezsicsökkentés. Ebbe beletartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitel-tőrlesztőrészletek csökkentése - árulta el a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában. Arról is beszélt, hogy elkészült a kormány 2014-es adócsomagja. Giró-Szász András kormányszóvivő ezt mutatja be péntek délelőtt.

Kész a 2014-es adócsomag

Elkészültek 2014-es adótörvények, melyek egyik újdonsága, hogy nem változik sok minden - fogalmazott a Kossuth Rádióban péntek reggel a kormánypárt frakcióvezetője. A legfontosabb elemekre kitérve elmondta: jön a kiskeresetűek családi adókedvezménye. Ezért ez a kiskeresetű családok adótörvénye lesz - mondta.

Rogán Antal egyébként azt is elárulta, hogy az NGM ma benyújtja a 2014-es adócsomagot.

Arra a felvetésre, hogy lesz-e jövőre új adónem, Rogán azt mondta: "gyakorlatilag nem". A Fidesz frakcióvezetője szerint az egyik cél az adóbiztonság megteremtése, a másik cél, hogy minél több pénzt hagyjon a kormány a családoknál.

Arról is beszélt, hogy marad az egykulcsos személyi jövedelemadó, szerinte ez bevált. Elmondása szerint a munkahelyvédelmi akcióterv kedvezményei is megmaradnak, ez már 700 ezer munkavállalót ért el. A vállalkozói adókról szólva kifejtette, hogy jövőre biztosan marad a kata, a kiva, valamint az eva. Személy szerint hosszabb távon is kitartana a kata és a kiva mellett, igaz javítani lehet ezeken.

A kormány a fogyasztási adókat szinten tartja, cserébe megvalósítja a munkát terhelő adók csökkentését. A parlamenti vitában lehet adócsökkentésről dönteni az élelmiszerek esetében, de csak olyat támogat a Fidesz frakciója, amely esetben csökkennek is az élelmiszerárak - húzta alá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Alkotmányba kerül a rezsicsökkentés?

Arról is szólt Rogán Antal, hogy a rezsicsökkentés alkotmányba foglalásán Szájer József dolgozik. De szerinte a kétharmados törvénybe foglalástól függetlenül lehet emelni a rezsit, ezért ezt a választásokon kell megvédeni.

Pénzügyi rezsicsökkentés

Mi abban gondolkodunk, hogy a Parlamentnek meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek a pénzügyi rezsicsökkentésről szólnak - fogalmazott a politikus. Ide tartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitelek törtlesztőrészleteinek kiszámíthavóvá tétele és csökkentése - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a devizahiteleseket hogyan segítené a kormány, úgy válaszolt, az árfolyamgáton kell javítani. Erről novemberben tárgyalni fog a Parlament és a hónap végén dönt is erről - árulta el.

Címkék:
hitel, készpénz, rezsicsökkentés,