Mentik a devizahiteleseket Józsefvárosban

Pénzcentrum2013. október 17. 13:33

Józsefváros Önkormányzata otthonmentési "akcióba" kezdett. Azokon a devizahiteleseken segít, akiknek az otthonára már rátette a kezét valamelyik bank. Ezek a családok az utcára kerülnének, ha nem kapnának mentőövet.

Elsőként dobott mentőövet Józsefváros Önkormányzata júliusban a kerületben élő devizahiteles családoknak - írja a jozsefvaros.hu. A Nemzetgazdasági Minisztérium március elején arra kérte az önkormányzatokat, hogy vállaljanak részt ennek a súlyos társadalmi problémának a közös megoldásában a tulajdonukban lévő üres lakások szociális alapú bérbeadásával. Józsefváros akkor 20 önkormányzati bérlakásra írt ki pályázatot. A pályázaton azok a józsefvárosiak indulhattak, akiknek a lakása devizahitel-tartozás miatt árverésre vár vagy már el is árverezték.

A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a háztartás legalább egyik tagjának rendszeres jövedelme legyen. Az otthonmentési pályázaton négyen nyertek bérleti jogot önkormányzati lakásra. Négy család menekült meg attól, hogy utcára kerüljön. A nyertesek közül ketten a Vajdahunyad utcába, egy család a Karácsony Sándor utcába, egy pedig a Dankó utcába költözhet, minimum egy évre.

A Józsefvárosi Önkormányzat novemberben újabb lakásbérleti pályázatot ír ki, így azok is otthonhoz juthatnak, akik most kimaradtak és a kilakoltatás réme fenyegeti őket.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, adósmentés,