A magyarok többsége megmentené a devizahiteleseket

Magyar Nemzet2013. október 10. 09:06

Az emberek többsége szükségesnek tartja a devizaadósok megsegítését, de arról megoszlanak a vélemények, hogy kinek kellene fizetnie az adósmentés költségeit. A lakosság hatoda úgy gondolja, kizárólag a bankoknak kellene részt vállalniuk ebben - ismertet a Magyar Nemzet egy friss felmérést.

A Bankmonitor felmérése szerint ésszerű keretek között kell megtalálni a devizahitelesek megmentésének módját. A válaszadók 22 százaléka pedig csak a leginkább rászorulóknak segítene. Tizenhat százalék azok aránya, akik szerint a devizahiteleseket bármi áron meg kell menteni, ugyanakkor minden tizedik válaszadó egyáltalán nem segítene a bajba jutott adósokon.

A kutatás eredményei alapján a lakosság 63 százaléka olyan csomagot támogatna, amely a terhek megosztásán alapulna, és annak költségeiből minden érintett, vagyis a bankok mellett az állam és az adós is kivenné a részét. Minden ötödik megkérdezett a bankok és az állam bevonásával rendezné a kérdést. Tizenhat százalék volt azoknak az aránya, akik minden költséget a bankokra hárítanának.

 

Címkék:
hitel, devizahitel, adósmentés,