Végre itt a válasz! Ilyen legyen a devizahiteles mentőcsomag

Pénzcentrum2013. szeptember 15. 08:02

Senki se tudja, hogy milyen lesz a még csak formálódó devizahiteles mentőcsomag. Az egyes kinyilatkoztatásokat is felesleges is már követni, hiszen az ötletek elenyésző része kerülhet bele a valóságban is a mentőcsomagba. Inkább állítsuk össze mi a legjobbat, ki fizesse, ki kapja, mi legyen benne?

Az elképzelések alapvetően eltérnek aszerint is, hogy kinek kellene megfizetnie az esetleges segítség költségeit. Ráadásul többnek negatív hatása is lehet másokra, mint például a végtörlesztés után megnövekedett kamatok révén a program költségeit jócskán fizették a vétlen forinthitelesek is. A devizahitelesek többsége azzal érvel, hogy átverte őt a bankja, ezért szerintük nekik kéne fizetni a mentőcsomagok költségeit. Az eddigi megoldások viszont ezzel szemben csak átmeneti segítséget adtak a devizahiteseknek, amit később maguknak kellett megfizetniük.

Nem könnyű megmondani ki a rászoruló, épp ezért az eddigi legnépszerűbb mentőcsomagok nem is nagyon próbálták megtalálni azokat a családokat, akik épphogy vagy már tényleg nem tudják fizetni a törlesztőrészletüket. Ehelyett volt végtörlesztés, amivel kedvezményesen szabadulhattak meg tartozásuktól, akik zsebből ki tudták fizetni a teljes tartozásuk. Akiről eddig mindenki elfelejtkezett az az autóhitelesek, de ez most változhat!

De melyik a legjobb ötlet szerinted? Mi lenne az igazi segítség a devizahitleseknek? Ha csak forintosítják a tartozást, akkor még nőhet is a törlesztőrészlet, de legalább kiszámítható lesz az élet. Másik véglet a tartozás szinte teljes elengedése, vagy legalábbis ne fizessenek többet vissza az adósok, mint amennyit felvettek. ez utóbbinak persze óriási költségei lennének.

Címkék:
devizahitel, mentőcsomag,