Átverte a bankját egy orosz férfi, saját feltételeket gyártott

Pénzcentrum2013. augusztus 9. 10:10

Biztos te is kaptál már levelet a bankodtól, amiben valamilyen hitelt próbálnak rád sózni. Egy orosz férfi is kapott egy hasonlót, de a hitelkártya kondíciói nem tetszettek neki ezért átírta a számok. A figyelmetlen bankárok meg aláírták a módosított szerződést.

A problémák ott kezdődtek, hogy egy orosz bank, a Tinkoff hitelkártyát próbált reklámozni Dimitrij Argarkovnak, aki viszont nem találta elég jónak az ajánlatot - írja a 444.hu.

A 42 éves voronyezsi férfi ezért inkább beszkennelte a szokásos formalevél kíséretében érkezett üres szerződést, és átírta a benne szereplő számokat.

Az új szerződésben a számára sokkal kedvezőbb adatok szerepeltek: nulla százalékos kamat, mindez bármiféle havidíj, költség vagy korlátozás nélkül. Ráadásul minden egyes alkalommal, amikor a bank megsérti a szerződésben vállaltakat, 3 millió rubeles bírságot (20 millió forint) kell fizetniük, ha pedig felmondják a szerződést, 6 milliósat (40 millió forint).

A bank ugyan aláírta a szerződést és a kártyát is kiküldték, de bíróságon beperelték az újdonsült ügyfelüket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tárgyalás a következő hónapban kezdődik majd. A bank alapítója, Oleg Tinkov a Twiotteren már üzent, hogy nem 24 millió rubelt nem fog kapni a férfi, hanem 4 évet csalásért.

Címkék:
hitelkártya,