Fotók: ismét tüntetnek a devizahitelesek Budapesten

Pénzcentrum2013. július 19. 15:04

Ismét tüntetnek a devizahitelesek Budapesten, két héttel a Kúria döntése után. Mint arról beszámoltunk, nem nyerte meg az OTP ellen indított perét az a devizahiteles, aki az árfolyamkülönbözetből eredő költséget hiányolta a szerződésből és ezért a tőketartozás felett törlesztett összes pénzét akarta visszaszerezni.

Devizahitelesek egy csoportja ismét tüntet Budapesten. A Hír24 információi szerint egy 15-20 fős csapat békésen demonstrált péntek délelőtt az RTL Klub székházánál. Egy hangszórón keresztül mondták el követeléseiket: a kilakoltatások ellen tiltakoztak és tízperces műsoridőt szerettek volna kiharcolni.

A hírportál szerint az RTL csak az első állomás volt, a tüntetők a tervek szerint több helyszínt is célba vesznek még a délután, egyebek mellett a TV2 és a HírTV felé vették az irányt. Mint az fotóinkon is látszik, fél 3 körül Óbudán az Árpád-hídra vezető felüljárón vonultak autóikkal a tüntetők.

Vélhetően ugyanaz a csoport demonstrál ma a fővárosban, amelyik két héttel ezelőtt, a Kúria döntése után szervezett vonulást, egészen Orbán Viktor miniszterelnök budai házáig. Mint arról a Pénzcentrum.hu több cikkben is beszámolt, nem nyerte meg az OTP ellen indított perét az a devizahiteles, aki az árfolyamkülönbözetből eredő költséget hiányolta a szerződésből és ezért a tőketartozás felett törlesztett összes pénzét vissza akarta szerezni. A nagyarányú pénzvisszafizetés helyett a törlesztőrészletek csak egy elenyésző részét követelheti vissza, azt is valószínűleg elviszi a perköltség.

Bővebben: Ennyit nyert a devizahiteles, mi lesz a Kúria döntése után?


Címkék:
hitel, devizahitel,