Nyugdíjasokat fenyítettek be a borsodi uzsorások

Pénzcentrum2013. április 26. 17:30

Újabb uzsorásokat lepleztek le ózdi zsaruk. A bűnözők a pénzek beszedését a családi pótlék, a szociális segélyek és a nyugdíjak érkezésének idejére időzítették.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás azon négy személy ellen, akiket elfogásukat követően gyanúsítottként hallgattak ki az ózdi rendőrök, majd őket bűnügyi őrizetbe vették.

Az 51 éves L. Ferencné, a 26 éves L. Tímea, illetve a 31 éves L. Zsolt és a 33 éves L. Roland elfogásukat megelőzően, huzamosabb időn keresztül különböző kisebb-nagyobb pénzösszegeket adtak kölcsön lakókörnyezetükben élő személyeknek.

Amikor a kölcsön visszafizetésének ideje elérkezett, az "alkalmi bankosok" kamatos kamattal növelt összegeket követeltek adósaiktól. A méltánytalanul magas kamat és az alapösszeg visszafizetésének biztosítása érdekében, vagy ha a sértettek nem tudták időben rendezni tartozásaikat, veréssel megfenyegették őket. A gyanúsítottak cselekményükkel az egyébként is rossz anyagi helyzetben lévő adósokat további súlyos nélkülözésnek tették ki. A pénzek beszedését a családi pótlék, a szociális segélyek és a nyugdíjak érkezésének idejére időzítették oly módon, hogy a sértetteket megfenyegették.

A rendőrség előterjesztése alapján a bíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte őket - tájékoztat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék:
hitel, uzsorás,