Így lesz a 40 ezres kölcsönből 3,6 milliós tartozás

Pénzcentrum2013. április 11. 15:03

Az uzsorások elképesztő módszereit mutatja egy makói eset, amit ma hozott nyilvánosságra a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Összesen 40 ezer forintot kért kölcsön egy makói család D. Páltól, aki 2008 óta 3,6 millió forinttal károsította meg őket.

A háromtagú makói család 2008-ban kért kölcsön először D. Páltól 30 ezer forintot, majd egy évvel később újabb tízezer forintot. A 35 éves makói gyanúsított kihasználta a család rászorult helyzetét, elvette bankkártyájukat azzal, hogy a kölcsön összegét és annak kamatait saját kezűleg emeli le. A sértettek a saját jövedelmükhöz ezután nem fértek hozzá, az uzsorástól havonta 2500-5000 forint közötti összeget kaptak vissza.

A család rendkívül nehéz helyzetbe került, alapvető létszükségleteikre sem jutott pénz, gyakorlatilag éheztek. A közüzemi szolgáltatásokért fizetni nem tudtak, így az áramot és a vizet is kikapcsolták náluk. D. Pál az évek során összesen 3,6 millió forinttal károsította meg a családot.

A feljelentést követően a Makói Rendőrkapitányság uzsorabűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt állította elő D. Pált 2013. április 10-én, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A makói nyomozók megtalálták a család bankkártyáit is, amit a rendőrök hamarosan vissza is adnak a sértetteknek.

Címkék:
hitel, uzsorás,