Folyamatosan nő a támogatott hitelek iránti igény

Pénzcentrum2013. február 22. 18:02

A jelentősen visszaeső lakásépítés érdemben kevésbé befolyásolja az állami kamattámogatású hitel iránti érdeklődését, mivel használt lakás esetében is felvehető - mondta az InfoRádiónak az FHB Bank vezérigazgató-helyettese. Tokodi Gábor szerint viszont némi élénkülést hozhat a lakáshitelek várt kisebb bővülése a lakásépítési piacra.

Tavaly augusztus óta folyamatosan nő a támogatott hitelek iránti igény - mondta az InfoRádiónak az FHB Bank vezérigazgató-helyettese, bár a hitel új lakás építésére is igényelhető, elsősorban a használtlakás-vásárlásra mutatkozik nagyobb igény.

Tokodi Gábor azonban úgy látja, az új lakásokra vonatkozó hiteligénylés is növekedni fog. Noha lesz hatása az új lakások építésére a támogatott hitelezésnek, nem valószínű, hogy nagyobb mértékben fellendíti azt, ezt más intézkedések is kell, hogy segítsék.

A bővülés jellemzően a használt lakásokra vonatkozik, és elsősorban a bedőlt ingatlanok kezdtek el mozogni, és ez a folyamat tovább fog gyorsulni. Már csak azért is, mert a tavaszi és a nyári hónapok számítanak a lakásvásárlás fő időszakának - mondta Tokodi Gábor, aki tavalyhoz képest öt százalék körüli növekedést vár.

Címkék:
hitel, lakáshitel, kamattámogatás, FHB,