Nyugtató szavak Matolcsytól, a forint is erősödik

Pénzcentrum2013. január 31. 09:45

Míg a Fed tegnap esti kamatdöntési közleménye nagy izgalmakat végül nem hozott, addig a szintén tegnap este megjelent Matolcsy György annál inkább érdekes, hiszen számos piacnyugtató üzenetet közvetített. Ezek már tegnap késő este is erősítették a forintot és ma reggel is egyhetes csúcsán jár a fizetőeszköz az euróval szemben. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy megsérült a kéthónapos forintgyengülési trend.

Matolcsy György piacnyugtató üzenetei hatására erősödni kezdett a forint, a jegyzések 294 körülig süllyedtek és ma reggel is ezen szint körül jár a kereskedés.

 

 

A kormány továbbra is stratégiai szövetséget szeretne kötni a jegybank új vezetésével - ismételte meg korábbi kijelentését Matolcsy György a Dow Jones hírügynökségnek adott interjújában. A nemzetgazdasági miniszter több fontos kijelentést is tett az új jegybanki vezetés kívánatos politikájáról, amelyek megnyugtathatják az MNB-elnökváltás miatt aggódó befektetőket. Szerinte ugyanis nem kell tartani jegybanki sokkterápiától és általános jegybanki likviditáspumpálástól, valamint monetáris finanszírozástól. A forint árfolyama késő este kapcsolt erősödésbe, melynek során az euróval szembeni jegyzések a 294-es szintig süllyedtek. Ez egyhetes forintcsúcsot jelent.
Címkék:
dow jones, dow jones árfolyam,