Itt lehet most gyorsan pénzt szerezni

Pénzcentrum2012. november 29. 14:02

A kamatplafon bevezetése nem kavarta fel túlzottan a személyi kölcsönök piacát, az év második felében mégis elindult a verseny a legjobb ügyfelekért. Húsz százalékos teljes éves költség körül már több bank ajánlatai között válogathatnak azok, akik megfelelnek a banki feltételeknek. Akinek pénzre van szüksége, itt megtalálja a legjobb ajánlatokat.

Adósságrendezésre vagy egy kisebb vállalkozás beindításához is nagy segítség lehet a személyi kölcsön. Legnagyobb előnye a gyors ügyintézés és a mára viszonylag alacsonyabb kamatköltség. Magas jövedelműek már 20 százalékos THM alatt találnak ajánlatot, ami nem is olyan rossz, ha a szabad felhasználású jelzáloghitelekkel hasonlítjuk össze, melyek díja 12-13 százalék körül mozog, ráadásul azok esetében a kezdeti költségek is magasabbak lehetnek, nem beszélve a hónapos vagy még hosszabb ügyintézési időről. Nagyobb időtávra eladósodva érheti meg jelzáloghitelben gondolkodni.


Kétségtelen tehát, hogy Magyarországon van létjogosultsága egy 20 százalék körüli díjazású szabad felhasználású és fedezet nélküli hitelnek, különösen azoknál a magasabb jövedelműeknél, akiknek nincs hitelezhető ingatlanvagyonuk, de szükségük van valamilyen hitelre. Már fedezetként használt ingatlanra sem könnyű új hitelt igényelni, ilyenkor is jól jöhet a személyi kölcsön. Szintén gyakori cél a már meglévő fedezet nélküli hitelek (különféle szolgáltatóknak fizetett áruhitelek, hitelkártya és folyószámlahitelek, valamint személyi kölcsönök) kiváltása, hogy összességében kisebb törlesztővel, egyszerűbb ügyintézéssel legyen rendezhető havonta a tartozás.


A személyi kölcsönök THM-értékét szabály szerint 500 ezer forintra és 3 évre vagy 3 millió forintra és 5 évre kell számolni. Ezzel az értékkel találkozhatunk a bankfiókokban is, ám a prémium kölcsönök többsége jellemzően 500 ezernél magasabb hitelösszegtől igényelhető. A kezdeti költségeket a jelzáloghitelekkel ellentétben nem kell befizetni, azt a legtöbb esetben a folyósított hitelösszegből vonják le. Tehát az 1 millió forintos hitel esetén, ha a kezdeti költség 40 ezer forint, 960 ezret kapunk kézhez.

A BankRáció.hu hitel összehasonlító oldalon részletesen személyre szabhatjuk az ajánlatokat, mi összefoglalónkban 1 millió forinttal és két különböző futamidővel számoltunk.

 

Számlahasználathoz és magas jövedelem-jóváíráshoz kötöttek a legolcsóbb hitelek. Magas jövedelemelvárás nélkül 26,21 százalékos THM-mel juthatunk hozzá 1 millió forinthoz 3 éves futamidőre az FHB-nál, de ugyanitt 240 ezer forintos jövedelem felett már 17 százalékos kamattal is van hitel, melynek teljes hiteldíjmutatója is 20 százalék. A Budapest Bank a 250 ezer forint feletti nettó jövedelműeknek kínálja 20 százalék alatti THM-mel hitelét, melynek nincs kezdeti költsége, de cserébe 500 forinttal magasabb a törlesztőrészlet, mint az FHB-nál. Gyakorlatilag mind a két hitelért 1 millió 300 ezer forintot kell fizetnünk, de a Budapest Banktól felvett kölcsön esetén 500 forintonként fizetjük meg az FHB-nál felmerülő 20 ezer forintos kezdeti költséget. A két hitel között tehát minimális a különbség, a Budapest Bank előnye a 0 forintos kezdeti költség. Az FHB-nál alacsonyabb az elvárt nettó jövedelem és akár 7 évre is igényelhető kölcsön.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A Budapest Bank maximum 36 hónapra kínálja személyi kölcsönét, így aki alacsonyabb törlesztőrészletet szeretne, az már kevesebb ajánlatból válogathat. 5 éves hitelek között egyértelműen az FHB Tartozásrendező Extra hitele a legkedvezőbb, feltétel nélkül is ennek a banknak az ajánlata a legolcsóbb, de már aktív számlahasználattal a Raiffeisen és a Citibankban is találhatunk kedvező ajánlatot.

Érdemes lehet körülnézni a legjobb számlaajánlatok között is, hiszen a számlavezetési díj és egyéb tranzakciós költségek is növelik közvetve a hitelünk díját.

Ezt neked Matolcsy új adója, ezek lesznek a legoclsóbb bankszámlák 2013-ban!

Címkék: