Használt lakásra költik a kedvezményes hitelt

Pénzcentrum2012. október 11. 15:02

Két hónap alatt több mint 1 milliárd forint összegű hiteligénylés érkezett az OTP Bankhoz- számolt be a hitelintézet lapunknak.

Az összes kihelyezett lakáshitelt figyelembe véve több mint két és félszeresére nőtt a kamattámogatott konstrukciót igénylő hitelfelvevők aránya az új konstrukció augusztus 6-i bevezetése óta. Az OTP Banknál az elmúlt két hónapban már az 1 milliárd forintot is meghaladta az új kamattámogatott hitelkonstrukció igénylések volumene, a honlapon tájékozódok száma pedig átlépte a napi ezer főt.

Az eddigi adatok alapján az igényt beadók 95%-a meg is kapja a hitelt. Új lakás vásárlása vagy építése esetén a kamattámogatott hitelt igénylő ügyfelek több mint fele igénybe veszi a vissza nem térítendő lakásépítési támogatást, vagyis a szocpolt is.

Becsei András az OTP Bank ügyvezető igazgatója a kamattámogatott hitel keresletével kapcsolatban elmondta: "Az új konstrukció népszerűségét főként annak köszönheti, hogy azt használt lakás vásárlására is igénybe lehet venni. Ezt mutatja az is, hogy az OTP Banknál az új kamattámogatott hitelt igénylők 70%-a használt lakás vásárlására fordítaná a hitelösszeget."

Címkék: