A harmadik fecske: újabb banknál van kamattámogatott hitel

Pénzcentrum2012. augusztus 13. 12:09

Az FHB Jelzálogbank - az OTP Bank és a K&H Bank után - az elsők között veeti be a hazai lakossági jelzáloghitel piacon az új kamattámogatott hitelt. A Pénzintézet tájékoztatása szerint a fiókhálózatban már megkezdődött az első igénylések befogadása.

Az eddig is elérhető lakásépítési támogatáson, ismertebb nevén "szocpolon" túl, 2012. augusztus 13-tól már az új kamattámogatott lakáshitel is igényelhető az FHB Jelzálogbanknál - olvasható a társaság közleményében. Mint írják, a fiókhálózatban már megkezdődött az "Otthonteremtő" hitelek befogadása. A Bank 9 munkanapon belül dönt a hiánytalanul benyújtott kérelmekről.

Az új támogatott hitel sokkal szélesebb ügyfélkört szólít meg, mint a korábbi konstrukció, amelyből néhányat külön ki is emel Tokodi Gábor, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese: "Egyrészt már 35 év feletti és akár egyedülállók számára is elérhető, másrészt használt lakás vásárlására vagy problémás jelzáloghiteles ingatlanok megvásárlására, illetve korszerűsítésre is jár, továbbá azok is igényelhetik, akiknek van másik ingatlantulajdonuk" - emeli ki Tokodi Gábor.

Az Otthonteremtő hitel futamidejének első öt évében az állami kamattámogatással a piacinál jóval alacsonyabb kamatszintet biztosít, amelyhez az pénzintézet teljes futamidőre vonatkozó kamatkedvezményeket nyújt az ügyfél jövedelme és az ingatlan értéke alapján. További kedvezményként az értékbecslési díjat - 1 ingatlanra vonatkozóan - a folyósítást követően visszatérítik, sőt, a 2012. szeptember 30-ig igényelt hitel kezdeti költsége 50 000 forintos kuponnal is csökkenthető.

 

Címkék: