Erősödött a forint szerdán

Pénzcentrum2012. június 13. 10:36

A kedd délutáni kereskedésben hangulati fordulat következett be a nemzetközi piacokon, részben azon reménykedés miatt, hogy a nagy jegybankok felől további monetáris enyhítő lépések jöhetnek a piaci feszültség enyhítése érdekében. A befektetői hangulat továbbra is kifejezetten törékeny, bármikor kialakulhatnak negatív periódusok, főként a spanyol, vagy a görög fejlemények, a közelgő választások miatt. Ma már makroadatokra is figyelni kell, de ezek piacbefolyásoló ereje feltehetően kicsi lesz.

Az amerikai piacokon tegnap délután határozottan javult a hangulat, ez egyelőre kitart, így a forint is távolodott a 300-as szinttől az euróval, illetve a 250-es szinttől a svájci frankkal szemben. Tegnap érdemi forintpiaci reakciót nem okozott az a sajtójelentés, miszerint a kormány akár vissza is vonhatja a jegybanktörvényhez benyújtott módosító indítványokat és új csomagot nyújt be. Emiatt érdekes lesz ma az, hogy arra a hírre lesz-e piaci reakció, miszerint júliusban, vagy augusztusban elkezdődhetnek az EU/IMF-tárgyalások Varga Mihály nyilatkozata alapján. Az is érdekes, hogy a kormány emeli az idei GDP-prognózist, miközben az elemzők sorozatosan csökkentik azt.

Az euróval szembeni jegyzések tegnap este még 298 körül is jártak, ma reggel 296,5-297 között mozognak.

 

Ez az elemzés a TeleTrader Professional Grafikonrajzolóval készült.
Devizák, hazai és külföldi részvényadatok - valós időben is!


A forint a régiós devizákkal együtt tart, bár az utóbbi napokban mintha jobban tartotta volna magát a külpiaci hangulatromlás mellett, mint a többiek.


Az euró/dollár kurzus hétfődélután óta az 1,25-ös szint közelében hullámzik, ma reggel éppen kissé felette. A dollár viszonylagos ereje mellett a dollár/forint jegyzések továbbra sem járnak messze a 240-es szinttől, de ma kissé lefelé távolodtak tőle.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


A svájci franknál ugyanezt láthatjuk: a leginkább a devizahitelesek számára fontos árfolyam 247-ig ereszkedett vissza.


Ma a két amerikai makroadat közül a kiskereskedelmi forgalmi adat a fontosabb.

Címkék:
amerikai választások,