Árfolyamgát: már május 2-től elérhető lehet a lakáshiteleseknek

Pénzcentrum2012. április 23. 17:02

A lakossági jelzálog fedezetű, deviza alapú hitellel rendelkezők számára kínált árfolyamgátas konstrukcióra a mai napig mintegy harmincezer érdeklődés érkezett a bankszektorba. Ezen igények feldolgozása folyamatban van. A bankok elkötelezettek az iránt, hogy az év végéig feldolgozzák minden árfolyamgátra jogosult ügyfél kérelmét. A közalkalmazotti és a köztisztviselői ügyfélkör elmúlt hetekben tapasztalt érdeklődése mellett a bankszféra most lehetőséget lát a folyamat felgyorsítására.

A helyzetet értékelve, Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter kérésére, a Magyar Bankszövetség Elnöksége felkéri a szektor valamennyi tagját a folyamat felgyorsítására. Így a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezők számára az eredetileg tervezett június 1. helyett május 2-án, a szabadfelhasználású jelzáloghitelesek számára pedig az eredetileg tervezett szeptember 1. helyett augusztus 1-én nyissák meg az árfolyamgátas megoldáshoz való csatlakozás lehetőségét.

Az igénylési időpontok előbbre hozatala miatt az ügyfélkiszolgálásban torlódások előfordulhatnak, ezért arra kérjük a devizahiteles ügyfeleket, hogy előzetes időpont egyeztetés alapján keressék fel bankjukat.


>> Kalkulátor!! <<

Címkék:
köztisztviselői nap,