Gyengült a forint az újabb görög fordulatra

Pénzcentrum2012. február 10. 10:01

Visszadobták a labdát a görögöknek az eurózóna pénzügyminiszterei a tegnap esti brüsszeli találkozójuk során, mivel a tegnap elfogadott megszorító csomag körüli hitelességi problémák miatt még nem fogadták el az Athénnak szánt 130 milliárd eurós nemzetközi hitelcsomagot, ezzel pedig mérsékelten negatív nemzetközi pénz- és tőkepiaci reakciókat váltottak ki. Ezt a forint is megérezte, amely az euróval szemben a tegnapi mélypontja körül kezdi a nap érdemi részét.

A tegnap a kormány pártok elfogadott görög megszorító csomag kiegészítését, a görög parlament rábólintását és további garanciákat kér a nemzetközi közösség a görögöktől a második hitelcsomag elindításához, így tehát a következő napokban is fennmaradt még a bizonytalanság. Ez ma rányomhatja a bélyegét a nemzetközi pénz- és tőkepiaci környezetre, hiszen vasárnapig - a görög parlament szavazásáig - egyelőre nem lehet biztosra venni, hogy a görögök megkapják az életmentő második hitelcsomagot, amellyel el tudják kerülni az államcsődöt.

Ez a tegnap éjszakai fejlemény ma hajnal óta rányomta a bélyegét az ázsiai kereskedésre és az európai határidős részvényindexek is 0,5-1% körüli csökkenést vetítenek előre, az euró pedig hajnal óta fokozatosan gyengült az euróval szemben 1,33-ról 1,3250 körülig. A romló külső hangulatban a forint kis gyengülést mutatott tegnap este óta: az euróval szembeni jegyzések 291 körülről 292,5 körülig emelkedtek.

A svájci frank jegyzései ismét a 240 feletti tartományban járnak (241,5 körül). 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címkék: