Mégsem lesz holnap bankszünnap? Mindenhol fogadják az ügyfeleket

Pénzcentrum2011. december 29. 19:07

A Sopron Bank honlapján még azt olvashatjuk, hogy a hitelintézet fiókjai zárva lesznek december 30-án; a devizahiteles ügyfelek levélben vagy faxon adhatják be végtörlesztési kérvényüket. Lapunk érdeklődésére viszont a banknál elmondták, hogy a tervezettel ellentétben nyitva lesznek a fiókok. Más bankoknál is felmerült, hogy esetleg nem fogadnak végtörlesztéssel kapcsolatos kérelmeket holnap, de az általunk megkérdezett hitelintézetek mind-mind cáfolták ezeket a híreszteléseket.

A HírTV egy rejtett kamerás riportban arról számolt be, hogy nem lehet minden banknál beadni a végtörlesztési kérelmeket péntekig. A riportban szereplő Budapest Bank viszont cáfolta, hogy nem a törvényi elvárásoknak megfelelően járnának el. A Pénzcentrum.hu kérdésére elmondták, hogy a bank az erre vonatkozó törvényben megadott határidőig, 2011. december 30-ig fogadja be a végtörlesztésre vonatkozó kérelmeket.

A hitelintézet viszont megszünteti a kiváltásra is alkalmas kölcsöneinek nyújtását január 2-tól. Erre a banki válasz szerint azért van szükség, hogy az eddig benyújtott kérelmek rendben lezáródhassanak.

A Sopron bank december eleji közleményében még bankszünnapot hirdetett péntekre, de telefonos megkeresésünkre elmondták, hogy mégis kinyitnak a bankfiókok.

 

Címkék: