Hitelközvetítők nélkül a végtörlesztők járnak rosszul? - Szavazás

Pénzcentrum2011. október 27. 16:14

A kormány szándéka szerint a forinthitelből végtörlesztőkre háruló pluszköltségeket csökkentése miatt kizárták a hitelközvetítőket a teljes folyamatból. De mi történik, ha egy ellenérdekelt féltől tudnak csak informálódni a hitelfelvevők? Hiszen minden egy új kihelyezett forinthitellel saját maguknak okozhatnak veszteséget a hitelintézetek. Feloldanák ezt az ellentmondást a hitelközvetítők?

Soha nem tapasztalt érdeklődés van a kiváltó forinthitelek iránt, de az ingyenes alapvető tanácsokon túl nem tudunk teljes körű szolgáltatást nyújtani, mivel e tárgyban nem vagyunk jogosultak díjat kérni - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Veisz István a Duna House Hitel Centrumának vezetője. Azonban sok, főleg kisebb szervezetnél, irodánál nem foglalkoznak a jogszabállyal, egyszerűen feketén dolgoznak. Az így kifizetett valódi többletköltség nemcsak ellentmond a jogalkotói szándéknak, de egyenesen adókiesést is generál az államnak - állítja Veisz.

A hitelközvetítők kizárása tehát duplán balszerencsés lépés lehet és eddig minden hozadéka az adós zsebére ment. Magasak a THM-ek, nincs banki verseny és még a közvetítőket is az adós fizeti. Újra fel kell tenni a kérdést: Biztos, hogy jó ötlet volt kizárni a hiteltanácsadókat?

 

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: