Nincs már 8,35-ös THM: visszavonulót fújt a takarék

Pénzcentrum2011. október 11. 14:42

Meglepetésszerűen rukkolt elő 8,35 százalékos forinthitel THM-jével a SomogyTakarék. A kifejezetten végtörlesztőknek szánt forinthitel viszont olyan gyorsan tűnt el a süllyesztőben, ahogy megjelent. Kezdetben a takarék csak szűkítette azon ügyfelek körét, akik igényelhették a kölcsönt, ma viszont az ajánlat meg is szűnt.


A takarék tájékoztatása szerint csak a Takarékponton keresztül is értékesített hitel érhető el mostantól fiókjaikban. Tegnap még arról tájékoztattak minket, hogy a vonzáskörzeten belül marad a kedvezményes kamat és THM, de mára úgy tűnik mindenki számára megszűnt ez a lehetőség. Nem tájékoztattak arról sem minket,hogy hány ügyféligényt dolgoztak fel eddig, és mennyi juthat el ezekből szerződéskötésig.

Korábban a Portfolió.hu írása rámutatott, hogy a SomogyTakarék "alulárazta" magát, és a közeljövőben - szintén a nagy érdeklődésre, illetve saját hosszú távú nyereségességére való tekintettel magasabb hiteldíjra áll majd át.

A Takarékpontokban jelenleg 10,5-11 százalékos THM-mel lehet hitelt igényelni devizakölcsön kiváltására. A takarékoknak ugyanakkor nem kötelességük követni ezt az árazást. Így könnyen előfordulhat, hogy egyes takarékok - agresszív hitelezésben bízva - alacsonyabb hiteldíjat állapítanak meg, ez azonban várhatóan egyáltalán nem lesz tömeges jelenség.

Címkék: