Vége a korkedvezményes nyugdíjnak, luxuskerületek filléres lakásai - Heti összefoglaló

Pénzcentrum2011. október 2. 19:33

Egyes kerületek között jelentős eltérések vannak a lakásárakat tekintve, hol vannak a legdrágább ingatlanok a városban? Erre a kérdésre is választ kaptunk a héten. A 2012-es év nem lesz könnyű, különösen a minimálbéreseknek, Matolcsy csomagja érkezett meg pénteken. A Pénzcentrum.hu heti hírösszefoglalója.


93 ezer forintos minimálbér kell Matolcsy ígéretéhez
Nemcsak az adójóváírás kivezetéséből, hanem az 1 százalékos munkavállalói járulékteher-növekedésből eredő nettó keresetcsökkenést is ellentételező kompenzációs rendszert kell kidolgozni - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Ehhez azonban nem elég a kormány által a jövő évre előirányzott bruttó 92 ezer forintos minimálbér, az ugyanis csak az adójóváírás eltörléséből adódó veszteséget küszöböli ki. 

Korkedvezményes nyugdíj: szociális ellátás léphet a helyébe
Szociális, foglalkoztatási típusú ellátás léphetne a korkedvezményes nyugdíj helyébe a jövőben az egyes veszélyeztetett munkakörökben foglalkoztatottak esetében - derül ki a belügy-, a honvédelmi, a nemzetgazdasági, valamint a nemzeti erőforrás minisztériumok közigazgatási államtitkári értekezletének döntése alapján átdolgozott előterjesztésből. Felülvizsgálnák a korkedvezményre jogosító, elavult munkaköri jegyzéket, valamint a megállapítható korkedvezmény mértékét is - értesült a Pénzcentrum.hu.

Persze a minimálbért hírből sem ismerők is kerülhetnek bajba.

Megkezdődött Győzike pere: 5 évet is kaphat a botrányhős
A Salgótarjáni Városi Bíróság hétfőn megkezdte Gáspár Győző és társai adócsalási perének tárgyalását. Gáspár Győzőt és feleségét 22,2 millió forintos adócsalással vádolják az RTL Klub Győzike-show című műsora kapcsán.

Máris vannak olcsó ingatlanok a piacon, de mi lehet még lejjebb menni az árakkal?

Azok is nyertesei lehetnek a végtörlesztésnek, akik most készülnek lakást venni 

Lakásmaffia nyerészkedhet a Nemzeti Eszközkezelőn
Akár a forgalmi értéknél is olcsóbban veheti meg ingatlanát az az ötezer szerencsés jelzáloghiteles, akiknek a lakását megvásárolja a Nemzeti Eszközkezelő. A Pénzcentrum.hu számításai szerint akár egymillió forintot is kaszálhatnak az ügyleten azok az adósok, akiknek sikerül visszavásárolniuk lakásukat az államtól.

Luxuskerületek Budapesten: most kiderül, melyik a legdrágább

Nagy kérdés, hogy mennyire is állja meg a helyét az a berögzült kép, miszerint a Rózsadomb Budapest luxuskerülete, ahol a leggazdagabb elit lakik. Az eddig is ismert volt, hogy az egyes kerületek között jelentős áreltérések mutatkoznak a fővárosi ingatlanpiacon. A kerületek egymáshoz viszonyított részletes átlagár eltérése eddig azonban rejtve volt sokak számára. Jelen cikkünkben lerántjuk a leplet és megmutatjuk mekkora is az árdifferencia az egyes kerületek kínálati ingatlanárai között.

Végtőrlesztők

Érdemes forinthitelre váltani? Számold ki!
Ha nem megy zsebből a végtörlesztés, csak a hitel jöhet szóba! Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod mekkora törlesztőrészlet változásra számíthatsz a különböző konstrukciók révén. Néhány adat megadása után magad nézheted meg: mennyire éri meg forintosítani devizahiteledet?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Milyen költségei lehetnek a forinthitel felvételének?
A devizahitelesek többségének számára egyáltalán nem lesz ingyenes a végtörlesztés. Legalábbis azoknak nem, akik nem tartják a párnájuk alatt a teljes tartozásuk összegét. A hitelfelvételkor felmerülő költségek több százezer forintot is kitehetnek, kiszámoltuk, mire számíthatunk pontosan. 

Nem ad forinthitelt a K&H saját devizahiteleseinek
Nem ad forinthitelt a K&H Bank saját devizahiteleseinek - értesült a Pénzcentrum.hu. Ezzel sokaknak nehezíti meg a végtörlesztést, persze más bankoknál végtörlesztőket nem diszkriminál ilyen módon. Egy olvasónk értesítése után egy véletlenszerűen kiválasztott fiókban érdeklődtünk a banknál kérhető kiváltási lehetőségről. Az ügyintéző elárulta: K&H ügyfeleknek nem, másoknak viszont nyújtanak forinthitelt akár deviza alapú hitel kiváltására is.

Máris feladta az Erste Bank a devizahitelesekért folytatott küzdelmet
Nem az Erste Bank lesz a végtörleszteni vágyók bankja, legalábbis ha forinthitellel szerették volna kiváltani jelenlegi devizahitelüket. A bank mától érvényes kondíciós listájában a legkisebb THM is 12,27 százalék, ami messze van a piaci átlagtól is, nemhogy a végtörlesztők vágyálmaitól.

Címkék: