Ráfáztak az OTP ügyfelek: 245-ös árfolyamon törlesztettek

Pénzcentrum2011. augusztus 4. 16:02

A frank ingadozása miatt nem mindegy a hónap melyik napján fizetjük a hitelünk törlesztőrészletét. Különböző bankoknál más-más időpontokban kell fizetni az aktuális havi hitelrészletet. Gyűjtésünkből kiderül, melyik bank ügyfelei járhatnak a legrosszabbul, a hónap hanyadik napján kell izgulni?

A törlesztési nap sok esetben eltér a használt árfolyamtól. Az OTP Bank például minden hónap 4.-én vonja le a számlákról a törlesztők összegét, az árfolyam viszont a hónap 3. napjának utolsó árfolyama. Több bank használ még hasonló fix napot a törlesztésre, de van ahol mi magunk határozhatjuk meg a nekünk legkényelmesebb időpontot.


Az AXA, CIB, FHM, MKB, K&H, Raiffeisen bankoknál a szerződésben határozzák meg a fizetési napot. Ekkor általában a törlesztéskori, vagy a megelőző napi árfolyamot használják.

A tegnap törlesztő OTP-s frankhitelesek 245 forintos frank árfolyammal találkozhattak. A frank mozgásától függően járnak rosszabbul vagy jobban más bankok ügyfelei a hónap folyamán
.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: