Retteghetnek a devizahitelesek: ismét rekordot dönthet a frank

Pénzcentrum2011. július 29. 10:02

Továbbra sincs megállapodás az Egyesült Államokban az adósságplafon emeléséről szóló egyeztetéseken, amely folyamatosan rontja a nemzetközi befektetői hangulatot, ezt pedig csak fokozza az a Moody's felőli ma reggeli jelzés, hogy leminősítési felülvizsgálat alá vette a spanyol államadósságot. Délután fontos amerikai makroadatok is befolyásolhatják majd a befektetői hangulatot az amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon folytatódása mellett.

A vezető (határidős) részvényindexek tovább süllyedtek este óta, a menedéknek tekintett devizák pedig továbbra is erősek, a svájci frank például az euróval szemben történelmi csúcsa (1,14) közvetlen közelében, 1,1440 körül jár a devizapiacokon.

A svájci frank ereje és a borongós külpiaci hangulat miatti gyengébb forint azt eredményezi, hogy a frank/forint jegyzések ma reggel kissé 235 felett járnak a bankközi piacon. A forint közel két hete 238,5 körül érte el eddigi történelmi mélypontját az alpesi devizával szemben. Amennyiben az elmúlt hetek "forgatókönyve" alapján ma, a hétvégével kapcsolatos óvatosság miatt szintén romlik a befektetői hangulat (például az amerikai megegyezés hiánya miatt), akkor könnyen új történelmi mélypontot láthatunk a forint esetén.

A forint az euróval szemben továbbra is viszonylag jól tartja magát, a jegyzések a 270-es szint alatt, 269 körül járnak ma reggel a bankközi piacon.

Ma délután több fontos amerikai makroadat is megjelenik, amelyek közül a második negyedéves amerikai GDP első becslése lesz a legfontosabb.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: