Hitel 1850 forintos sms-ért: újabb átverés a neten

Pénzcentrum2011. július 25. 14:02

Még mindig tarol a hitelkérők lehúzása az interneten. Egy újabb oldalon ígérnek személyi kölcsönt közalkalmazottaknak, magánvállalkozóknak, nyugdíjasoknak, anyaságin levő nőknek. A csak részben magyar oldalon 7-8 adat megadása után már hitelhez is "juthatunk", legalábbis az ígéret szerint - hívta fel a figyelmünket egy olvasónk.

Fedezet nélkül, 48 órán belül, akár 3 millió forintot ígér a www.hitel-szemelyi.com oldal. A regisztrációt és a hiteligénylést elkezdve szembeötlő, hogy igen kevés információ alapján már úgy tűnik jóvá is hagyták a hitelemet, legalábbis lehetőséget biztosítanak a telefonos egyeztetésre. Mindehhez csak egy sms-t kell küldeni a 0690/648-668-os telefonszámra, mindezt 1 850 forintért. Persze az 1 850 forintos díj csak a lap alján olvasható, puritán formában.

 


A gyors jóváhagyás és sms-ezés után még egy telefonos ügyintézésre is sor kerül, ami minden bizonnyal ugyanolyan magas díjon történik, hosszú perceken át. A cég valószínűleg szlovák székhelyű, a gyenge magyar fordítások miatt is feltételezhető, hogy kevés köze van ehhez magyar hitelintézetnek. Arról nem is tudunk, hogy bárki hitelt kapott volna ezen az úton. Persze a honlapon rengeteg "ügyfél" írja le pozitív tapasztalatát a céggel kapcsolatban, ezeknek ne dőljünk be!

A trükk nem új. Már írtunk egy másik ügyről is, ami hasonló módszerrel szedett ki pénzt hitelre vágyókból. Akkor sem volt valódi hitelfelvevési lehetőség.

Kezes, fedezet nélkül is akár 5 millió forintot ígért egy mára nem működő internetes oldalon pár cseh nyerészkedő. A trükk egészen egyszerű, a BLUE FINANCIAL Ltd. gyors hitelt ígért mindenkinek, amit igényelni egy "kék" vonalon lehetett, asszociálva ezzel az alacsony költséggel hívható telefonszámokra. De a honlapon egy kicsit tovább böngészve megtalálhattuk, hogy bizony a hívás nemhogy nem ingyenes, 625 forintba kerül percenként.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha ma próbáljuk felkeresni a kékhitel oldalát már csak egy hibaüzenet fogad minket, miszerint az oldal pillanatnyilag nem elérhető. Persze több fórumbejegyzés, panaszlevél és PSZÁF bejelentés is született az ügyből, de ezek már nem segítenek a pórul jártakon. A telefonos "ügyintézés" eltarthat akár 45 percig is, mialatt a telefonszámla már 30 forint körülire duzzad.

A felügyelet piacfelügyeleti eljárást folytat az ügy kapcsán, ami a tavasz elején indult - közölte a lap kérdésére Binder István a PSZÁF szóvivője. Az álomhitelt ígérő cég hirdetését olvasva egyből feltűnhetnek a az irreális feltételek, akár állás, kezes vagy fedezet nélkül ígérnek 5 millió forintot. Ez alapján akárki meggazdagodhatna, hiszen ilyen feltételekkel a hajléktalanok nevére felvett kölcsön a világ legnagyobb üzletét jelentené. Hiszen 10 embert az utcáról összeszedve, kis jutalékot is adva neki,k rögtön meggazdagodhatnánk. De erre a BLUE FINANCIAL Ltd. által nincs lehetőség! 

 

Címkék:
panaszlevél,