Ilyet még egy devizahiteles sem látott

Pénzcentrum2011. július 18. 10:02

Elképesztő frankerősödéssel indul a hét, melynek következtében mind az euróval, mind a forinttal szemben új történelmi csúcsára kapaszkodott, miután a banki stressztesztek nem győzték meg a piaci szereplőket és az európai adósságválság is lázban tartja a befektetőket. Az új frankrekord: 238 forint felett.

Egy hete nem látott mértékű esést szenvedett el az euró a dollárral szemben, a frank ellenében pedig új történelmi mélypontjára zuhant, miután a befektetők továbbra sem látják az európai adósságválság végét.

A piacok ezért nagyon várják már a csütörtökre ígért uniós válságtanácskozást, ahol többek között Görögország kerül napirendre. Emellett természetesen a tengerentúli fejleményekre is figyelnek, hiszen az USA-ban folytatódik az adósságplafon emelése körüli vita, ami múlt héten is befolyásolta a piacok hangulatát.

Az alpesi deviza ereje kezd minden képzeletet felülmúlni, ma hajnalban látványos ugrással indította a kereskedést: a pénteki 1,15-ös szintekről az 1,1420-as szint környékére száguldott, amire eddig soha nem volt példa.

Bár a forint az euróval szembe tartani tudja magát, a jegyzések a 270-es szint alatt tartózkodnak, a frank ereje itt is érződik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az alpesi deviza ugyanis megint új történelmi csúcsára szökött a forinttal szemben, hajnalban megdőlt a pénteken felállított történelmi csúcs is, miután a 236,37-es szinten is megfordultak a jegyzések.

 

Címkék: