Egy hétig volt reménye a devizahiteleseknek: jönnek a csekkek

Pénzcentrum2011. július 7. 14:02

Egy hetet volt képes a CHF/HUF a 220-as tartomány alatt maradni. A legtöbb hitelesnek a a hónap elején nyolcadika és tizedike között érkezik meg a banki csekk, mire számíthatnak?

CHF/HUF (219,50 - 222,00): Mindössze egy hetet volt képes a CHF/HUF a 220-as tartomány alatt maradni. A portugáliai aggodalmak felerősödésével az EUR/CHF kurzusa újra 1,20 alá került. Az ECB kamatdöntés és a sajtótájékoztató ezen devizapárok árfolyamában is mély nyomokat hagyhatnak, remélhetőleg sikerül az ECB-nek olyan álláspontot foglalnia, amely nem fokozza a kockázatkerülést.

 


EUR/HUF (263,00 - 266,00): Az EUR/HUF árfolyama stabilan tartja magát a 265-ös szint környékén, hiába minősítették le tegnapelőtt este a portugál adósságbesorolást, a szerdai nap elteltével sem történt komolyabb reakció. Ma halvány erősödéssel nyitott a forint, 264,80-ról 264 felé vette az irányt az árfolyam. Az EUR/USD árfolyamának esése, a dollár erősödése némi kockázatkerülést mutat, ami a térségbeli devizákat a gyengülés irányába vihetné, ennek ellenére stabilan tartja az utóbbi pár napra jellemző szűk sávot a zloty és a korona is. A forint esetében a gyenge ipari termelési adatok is a gyengülés irányába hatnának, még ha kis mértékben is: a májusi előzetes adatok alapján az ipari termelés hónap/hónap alapon 0,8 százalékot zsugorodott, az áprilisi 0,7 százalékos emelkedés után. A forint a mai nap folyamán szélesebb sávban mozoggat a 263-266 közötti kereskedéssel számolhatunk.

 

Címkék: